​Karikatürü ustasından öğrendiler

Üsküdar Belediyesi Çocuk Eğitim Merkezleri karikatür denildiğinde akla ilk..

​Karikatürü ustasından öğrendiler

Üsküdar Belediyesi Çocuk Eğitim Merkezleri karikatür denildiğinde akla ilk..

17 Mart 2013 Pazar 18:02
​Karikatürü ustasından öğrendiler

Üsküdar Belediyesi Çocuk Eğitim Merkezleri karikatür denildiğinde akla ilk gelen ismi, Salih Memecan'ı düzenlediği bir konferansta ağırladı. Üsküdar Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri öğrencileriyle bir araya gelen Salih Memecan, çocuklara karikatürü ve karikatürcülüğü anlattı.

Üsküdar Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta Limon ve Zeytin karakterlerinin hayranı olan yüzlerce çocuk, bu maceranın nasıl başladığını usta kalemin kendisinden dinlediler. Konferansta çocuklara karikatürcü olmanın altın kurallarını anlatan Salih Memecan, iyi bir karikatürist olmanın yolunun çok çalışmaktan geçtiğini vurguladı. Salih Memecan ayrıca çocuklara basit çizgilerden karakter oluşturmanın inceliklerini uygulamalı olarak gösterdi.  Konferans boyunca anlatılanları ilgiyle dinleyen çocuklar etkinliğin sonunda ise Salih Memecan'a kendisi ve karikatürleriyle ilgili merak ettikleri soruları sordular. Çocukların sorularını ilgiyle dinleyen ve onlara tek tek cevap veren Salih Memecan çocukların beraberlerinde getirdikleri eserlerini de imzalayarak onların gönüllerini nü fethetti.

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72