77 yaşında Şile’de yeni müzisyenler yetiştirmeye devam ediyor..

Şile’de 1987 yılında dönemin Demirtaşpaşa İlkokulu’nda çocuklara flüt öğretmek ve müzik dersi vermek için başlayan Müzisyen İsmet Demiral’ın çalışmaları, yıllar sonra “Şile Belediyesi Gençlik Orkestrasını” oluşturdu.

77 yaşında Şile’de yeni müzisyenler yetiştirmeye devam ediyor..

Şile’de 1987 yılında dönemin Demirtaşpaşa İlkokulu’nda çocuklara flüt öğretmek ve müzik dersi vermek için başlayan Müzisyen İsmet Demiral’ın çalışmaları, yıllar sonra “Şile Belediyesi Gençlik Orkestrasını” oluşturdu.

28 Ağustos 2018 Salı 15:47
77 yaşında Şile’de yeni müzisyenler yetiştirmeye devam ediyor..

Şile Belediyesi Gençlik Orkestrası Kurucu Hocası İsmet Demiral 1987 yılında başlayan çalışmalar hakkında şunları söyledi: “1987 yılında o dönemin Demirtaşpaşa İlkokulunun Müdürü merhum İhsan Ak öğretmenimiz benden rica etti ve ‘yeteneği olan öğrencilere flüt çalmayı öğret ve o öğrencilerimiz İstiklal Marşımızı çalsınlar’ dedi. Ben de kırmayarak okulda çalışmalara başladım. Öğrencilerin hevesi, o gözlerindeki enstrüman çalma heyecanı, istekleri buralara kadar getirdi bizleri.

Okul çalışmaları sırasında neden bu çocuklar ya da yeteneği olanlar farklı enstrümanlar çalmasınlar düşüncesiyle yola çıkarak dönemin Şile Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu’nun desteğiyle bazı iş adamları bizlere enstrümanlar aldılar ve hemen eğitimlerimize başladık. Bir dönem belediye binasının alt katında bir odada, Vadi Park’ta, Belediye Başkanının kendi evinde o kadar çok yer dolaştık ki; ama asla çalışmaktan yılmadık.Yaptığımız çalışmaları görenler,duyanlar bizlere destek oluyorlardı işte bir örneği de Celadet Moragil Müzik Okulu’muzdur. Yani onun yaptırdığı ve belediyemize hibe ettiği binamızda derslerimize devam ediyoruz. Flüt çalarak başladığımız yıllardan bu zamana ilk Şile Belediyesi Bandosu olarak resmi törenlerde ve bir çok etkinliklerde yer aldık.ve ardından orkestra olduktan sonra İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Atatürk Kültür Merkezi’nin yanı sıra çeşitli üniversitelerde, Samsun, Amasra gibi daha birçok yerde ilçemizi ettik Sadece yurt içinde kalmadık elbette Almanya'da Stutgart Schwabisch Gmund Müzik Festivali'ne davetli olarak gidip çeşitli konserler de verdik. Ama benim için en önemli olanıysa Şile’de mütevazi imkanlarla okulumuzda yetişen bir çok öğrencimiz Güzel Sanatlar Akademisi’ni kazandı. Başarılı oldular. Üniversiteye devam ettiler orada da kariyer yapan benim yetiştirdiğim evlatlarım var. Beni en çok mutlu eden şey bu. Ben yıllarımı müziğe verdim. Bildiklerimi de İlçemizdeki evlatlarıma öğreteyim istiyorum. Halen bu yaşta mücadele ediyorum. Yeter ki onlar enstrüman çalmayı öğrensinler ve usta müzisyen olsunlar, tek isteğim bu. Ayrıca belirtmek isterim ki başladığımız ilk yıllardan bu zamana üç ayrı Belediye Başkanıyla çalıştım. Ama ben belediye başkanlarına değil çocuklarıma hizmet ettim. Belediyeden bir kuruş para almadım gönüllü yapıyorum.

1987 yılında başladığımız çalışmalara kısa zaman önce sağlık sorunlarım nedeniyle belli dönem ara verdim. Ama hepsi geçti ve ben çocuklarımın yanındayım, görevime gönüllü olarak devam ediyorum. Hep birlikte mutlu bir şekilde derslerimizi bitirip evime gittiğim zaman derin bir oh çekiyorum. Ben onlarsız yapamam. Müzik benim bir parçam, çocuklar da bir parçam ne yapayım size, halka soruyorum.

Evde mi oturayım? 77 yaşındayım ve yıllar önce başladığım görevime halen devam ediyorum işimin başındayım” dedi.

Şile Belediyesi Gençlik Orkestrası Kurucu Hocası İsmet Demiral öğrencileriyle çalışmalar sırasında tek tek ilgilenerek onlarla sevgi dolu iletişim kuruyor. Öğrencileri de “İsmet Hocamız bizim her şeyimiz” diyerek nerdeyse kendi boylarından büyük enstrümanlarıyla çalışmalarını başarıyla sürdürüyorlar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yiğit 2019-05-20 18:47:20

bu hoca benim klarnet hocam çok iyi biri

Misafir Avatar
Arda 2022-01-31 01:05:00 @Yiğit

Evet bende İsmet hocamızdan ders almıştım gerçektende melek gibi bir insan YİĞİT

Beğenmedim! (0)
banner3