5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali sona erdi

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, DenizBank'ın katkılarıyla...

5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali sona erdi

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, DenizBank'ın katkılarıyla...

21 Haziran 2014 Cumartesi 12:05
5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali sona erdi

Tüm temsilleri kapalı gişe oynayan 5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali sona erdi

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, DenizBank’ın katkılarıyla düzenlenen 5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, iki haftalık bir sanat şöleninin ardından, izleyicilerin yoğun ilgisi ile sona erdi. Temsillerin toplamda 11 bin seyirci tarafından beğeniyle takip edildiği festival, perdelerini dünyaca ünlü Rus bariton Dmitri Hvorostovsky’nin sanatseverlerle buluştuğu Gala Konseri ile kapattı.

Ülkemizde opera ve bale sanatlarını toplumun tüm kesimlerinin yararına sunmak misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye’nin kültür sanat yaşamına destek vermeyi misyon edinen DenizBank ana sponsorluğunda organize ettiği 5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 17 Haziran 2014 tarihinde, Dmitri Hvorostovsky Gala Konseri ile sona erdi. Beşinci yılında yine İstanbul’un tarihi ve önde gelen mekânlarında, Türk-Osmanlı kültüründen etkilenerek bestelenmiş seçkin opera eserlerinden oluşan programıyla izleyicilere bir sanat şöleni yaşatan festival, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

3 Haziran 2014’de, Zorlu Center PSM’de, “Attila” ile açılışı yapılan 5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali; yine Zorlu Center PSM’de “Fatih Sultan Mehmet” ile “Dmitri Hvorostovsky Gala Konseri”, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesinde “Saraydan Kız Kaçırma”, Bakırköy Leyla Gencer Opera Sahnesi’nde “Birjan ve Sara” ile “Lüküs Hayat” ve Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde “Beklenmedik Karşılaşma” temsilleriyle fark yaratan bir organizasyona imza attı.  

İstanbul’a yakışan zengin bir programla, beş yıldır sanatseverler ile buluşan ve İstanbul’un tarihi mekânlarını sanat ile canlandıran 5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali; Ankara, İstanbul, Mersin, Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra, Salzburg Devlet Operası ve dünyanın yaşayan en ünlü baritonu Dmitri Hvorostovsky’nin muhteşem performansı ile seyircilerden tam not aldı.

""

Festival 2 hafta boyunca sanat hayatını renklendirdi

İki hafta süren festival, Başrejisör Yekta Kara’nın sanat yönetmenliğinde 6 opera prodüksiyonu ve bir gala konseri ile toplam 10 temsille sanatseverlerin karşısında oldu. Festivalin kapanışında Zorlu Center PSM’de gerçekleşen Gala Konseri’ne, dünyaca ünlü Rus bariton Dmitri Hvorostovsky damgasını vurdu. Dmitri Hvorostovsky’e Şef Constantine Orbelian ile Soprano Ana Maria Martinez’in yanı sıra İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik etti.

""

 

Son Güncelleme: 21.06.2014 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72