4. Kadıköy Plak Günlerine Yoğun İlgi

Kadıköy Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği ve bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Kadıköy Plak Günleri’ni iki günde 22.500 kişi ziyaret etti.

4. Kadıköy Plak Günlerine Yoğun İlgi

Kadıköy Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği ve bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Kadıköy Plak Günleri’ni iki günde 22.500 kişi ziyaret etti.

11 Eylül 2019 Çarşamba 10:14
4. Kadıköy Plak Günlerine Yoğun İlgi

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl dördüncü kez düzenlediği Türkiye’nin en büyük plak buluşması olan “Kadıköy Plak Günleri” 7 – 8 Eylül tarihlerinde Moda’da bulunan Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde gerçekleşti. Etkinliğe, her yıl olduğu gibi plak severler tarafından ilgi yoğundu.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın ev sahipliği yaptığı etkinliğe Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve plakseverler katıldı.

ONUR KONUĞU CAHİT BERKAY

Söyleşi ve plak okuma etkinlilerinin de yer aldığı Plak Günleri’nin bu yılki onu konuğu Moğollar grubunun efsane ismi Cahit Berkay oldu. Berkay “Cahit Berkay ile Analog Anılar” adlı söyleşide analog müzikten dijital müziğe geçiş sürecini, müzik yolculuğunu ve anılarını izleyicileriyle paylaştı.

BESTECİ MÜNİR NURETTİN SELÇUK ANILDI

Türk müziğinin en önemli isimlerinden biri olan Münir Nurettin Selçuk da plak günlerinde unutulmadı. ‘Bir tatlı huzur almaya geldik Kalamış’tan’ dizelerinin bestecisi Münir Nurettin Selçuk’un eserlerinin de yer aldığı etkinlikte, ‘Otomobil uçar gider’ şarkısına ithafen 1955 model Plymouth Belvedere marka kırmızı bir araç da alanda yerini aldı. Plak Günleri kapsamında geçtiğimiz yıllarda da Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Neşet Ertaş ve Fikret Kızılok anılmıştı.

POLONYALI KORNELİA, KADIN PLAKLARI KOLEKSİYONUYLA COŞTURDU

31 plak standının yer aldığı etkinlikte çok sayıda plak satıldı, kimi koleksiyonerler plaklarını değiş tokuş yaptı. Türk müziğinin kadın seslerinin plaklarını toplayan Polonyalı Kornelia Binicewicz de bir oturumda plak koleksiyonunu müzikseverlerle paylaştı. 1960’lar, 1970’ler ve 1980’lerden kadın sanatçıların plaklarını biriktiren ve müzik üzerine araştırmalar yapan Binicewicz, çaldığı ezgilerle dinleyicileri coşturdu. Türk müziğinin ezgileri ile coşan dinleyiciler Binicewicz’e türküler ve halaylarla eşlik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3