4. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı Başlıyor

Çocuklara nitelikli okuma kültürü kazandırmak hedefiyle Beykoz Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’nın basın lansmanı yapıldı.

4. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı Başlıyor

Çocuklara nitelikli okuma kültürü kazandırmak hedefiyle Beykoz Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’nın basın lansmanı yapıldı.

20 Nisan 2018 Cuma 13:00
4. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı Başlıyor

Türkiye’nin ilk ve istikrarlı tek çocuk kitapları fuarı olan 4. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı 21-29 Nisan 2018 tarihlerinde Beykoz sahilinde 2200 metrekarelik kapalı alanda 80 seçkin yayınevi, 100 yazar ve 150 etkinlikle kitap kurtlarıyla buluşacak.

Fuarın Hidiv Kasrı’nda yapılan basın lansmanına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcıları Salim Öztürk, Yakup Özbek, Tacettin Aksu, Belediye Meclis Üyesi ve Yazar Muharrem Kaşıtoğlu, fuarın onur konuğu Çocuk Vakfı Başkanı ve Yazar Mustafa Ruhi Şirin katıldı.

Başkan Yücel Çelikbilek: “Türkiye’de Çocuk Kitapları Fuarı’nı Yapan İlk Belediyeyiz”

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Türkiye’de çocuk kitapları fuarını yapan ilk belediyeyiz. Fuarımız ilgiyle takip ediliyor. Kültür Bakanlığımızla birlikte Anadolu Yakası’nda bir ilk olarak bir de Çocuk Kitapları Kütüphanesi açtık. Hafta sonu açacağımız fuarla da çocuklarımız çok değerli yazarlarımızı yakından görecek. Birçok yayınevi ve yazarı, okuyucularla buluşturacağımız, çeşitli etkinliklerle dopdolu olan fuar, ilçe dışındaki kitap dostlarına da açık olacak. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

Ruhi Şirin: “Yerli, Kendi Kültürüne Ait Çocuk Edebiyatı Çocukların Hakkıdır”

Fuarın onur yazarı M. Ruhi Şirin: “Bir ilçede çocuk kitapları fuarı düzenlenmesi çok değerli. Geçen yıl 65 milyon civarında çocuk ve ilk gençliğe yönelik kitap yayınlandı. Bir önceki yıla göre yüzde 15-20 artış var. Bu da Türkiye’nin çocuk yüzü devrimlerinden biridir. Çocuk edebiyatımızın kültürel temelli bir programa oturması gerekir. Popüler çocuk yayıncılığı dünyayı kuşatmış durumda. Yerli kendi kültüre ait duruşu olan çocuk edebiyatının her şeyden önce çocukların hakkı olduğunu düşünüyorum. Bu fuarda emeği olan herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Teması “Bir Hayalin Olsun”

Bu yılki teması “Bir hayalin olsun” olarak belirlenen fuarda, ziyaretçilerin 9 gün boyunca keyifle takip edecekleri 150’ye yakın etkinlik arasında, büyük hayaller kurarak insanlığın geleceğine yön vermiş tarihi karakterlerin (Hezarfen Ahmed Çelebi, Mimar Sinan, Uluğ Bey, Leonardo Da Vinci, Nikola Tesla, Neil Armstrong) canlandırılacağı tiyatral performans gösterileri, Masalcı Abla, Burak Abiyle Çocuk Şarkıları ve kukla gösterileri de bulunuyor.

21 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 11:00’de kapılarını açacak olan 4. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı, her gün 10.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72