2.Şile Kitap Fuarı Kapılarını Kitap Severlere Açtı

Şile Belediyesi tarafından 'deniz, kum, güneş ve kitap' sloganıyla gerçekleştirilen, 10 gün sürecek olan 2.Şile Kitap Festivali başladı.

2.Şile Kitap Fuarı Kapılarını Kitap Severlere Açtı

Şile Belediyesi tarafından 'deniz, kum, güneş ve kitap' sloganıyla gerçekleştirilen, 10 gün sürecek olan 2.Şile Kitap Festivali başladı.

31 Temmuz 2018 Salı 13:27
2.Şile Kitap Fuarı Kapılarını Kitap Severlere Açtı

120.000 kitap ve 75 yayınevinin stant açtığı festival ilçede gerçekleştirilen ikinci kitap festivali olma özelliği taşıyor.

İstanbul’a yakınlığıyla bilinen Şile’nin turizmle birlikte kültür ve sanat alanında da adını duyurmayı amaçlayan İlçe Belediyesi, bir ilki gerçekleştirerek 10 gün boyunca sürecek olan 2. Şile Kitap Festivali kapılarını kitap severlere açtı. Şile Limanı’nda kurulan alanda yapılan kitap festivalinin açılışına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol KAYA, Grup Başkan Vekili Mehmet MUŞ, İstanbul Milletvekilleri .Hulusi ŞENTÜRK, İsmet UÇMA, Müşerref Pervin Tuğba DURGUT, İl Başkan Yardımcıları; Bünyamin DEMİR, Yunus Fırat AYDIN,İl Koordinatörü Derviş Gökbörü AKSOY, Tuzla Belediye Başkanı Şadi YAZICI , Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Şile Belediye Başkanı Can TABAKOĞLU, AK Parti Şile İlçe Başkanı İlhan Ocaklı, MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak. Garnizon Komutanı Hava Sv. Kd. Albay Ali Beşir ve çok sayıda kitap sever katıldı.

Şile Kitap Festivali hakkında konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, “Deniz, kum, güneş sloganıyla geçen yıl başlattığımız kitap fuarımızın ikincisini Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalinin ardından başlatıyoruz ve on gün sürecek fuarımızda her biri kendi alanında uzman olan çok sayıda yayınevi fuarımıza katıldı. Bir turizm ilçesi olarak yaz döneminde ve iklimin en uygun olduğu dönemde misafir ağırladığı bir dönemde hemen Şile Bezi Festivali’nin akabinde kitap festivali adı altında bu etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz ve bu konudaki ikinci festivalimiz. Araştırmacılarımızın konuşmalarıyla kitaplarını tanıtımıyla imza günleriyle dolu dolu 10 günlük bir festival gerçekleştireceğiz. Şile’de festival zamanı diye bir söylemle ifade edebiliriz. Tüm misafirlerimizi Şile’ye kültür ve sanata doymaya davet ediyorum. Tatil yaparken aynı zamanda bilgi sahibi olmaya, deneyim elde etmeye Şile’yi tanımaya keşfetmeye davet ediyorum. Ayrıca Belediye başkanlarımızın da artık kitap yazarak gündem olmasıyla bizler de doğal olarak kitabı olmayan Belediye Başkanı olduk. Bu nedenle bende bir tez çalışması yaparak söz veriyorum bende bir kitap yazacağım. Kitabımın adıysa ‘Büyükşehirlerde kırsal arazi yönetimi’ olacak” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardında 2.Şile Kitap Fuarının açılış kurdelesi kesildi. Kitap stantlarını gezen ve kitaplar hakkında bilgi alan katılımcılar, sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, Milletvekilleri; İsmet Uçma, Hulusi Şentürk, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı kendi kitaplarını kitap severlere imzalayarak hediye ettiler. Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu da Şile tarihinin ele alındığı kitabı imzaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3