İçinde bulunduğumuz 25 Eylül-01 Ekim arası İtfaiyecilik Haftası olarak kutlanmakta.Türk İtfaiyesi’nin kuruluşu, 1714 olarak kabul edilmekle beraber, bugünkü belediyelere bağlı Cumhuriyet İtfaiyeleri 25 Eylül 1923 tarihinde kurulmuştur. Kutlama haftası olarak Cumhuriyet İtfaiyesi’nin kuruluş tarihi esas alınmıştır. 1714 yılında Tulumbacılar adıyla kurulan İtfaiyecilik; 300 yıla yakın bir süredir insanlığa ve hatta tüm canlılara hizmet vermektedir. İtfaiyecilerimiz başta yangın olayları olmak üzere, çeşitli doğal afetlerde ve kurtarma çalışması gerektiren olaylarda, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmek için var gücü ile çalışmaktadır.
Yangın söndürmek dışında daha pek çok işi var itfaiyecinin. Ağaçta kedimiz kalsa, Köpeğimiz rögara düşse, kazaya uğrasak, sel, deprem, afete maruz kalsak itfaiyeci yanı başımızdadır. Bu zor görevleri yapmak, sağlam bir beden ve sağlam bir psikoloji gerektirir şüphesiz. İtfaiyeci, çıkan her yangına en hızlı müdahaleyi yapıp, ateş altındaki ailemizi veya çocuğumuzu ve mallarımızı en kısa sürede kurtarmak için kendi canını düşünmeden ateşe atmaktadır. Görevleri sırasında yaralanan ve hatta hayatını kaybeden, belediye sınırları içinde halkın sağlık ve huzurunu, sağlamak ve korumakla, Yangına karşı önleyici tedbirleri almakla ve bunları gece- gündüz demeden 7 gün 24 saat görev bilinciyle gerçekleştiren, yerel yönetimlerin fedakâr emekçileri olan itfaiye memurları ekonomik, sosyal ve özlük hakları bakımından birçok sorunla karşı karşıya görevlerini yürütmekte. Her gün işe gelirken ailesi ile vedalaşarak göreve gelen, bu kadar zor ve kendi canını hiçe sayacak müdahalede bulunanların önemli sorunları çözüm beklemektedir. Örneğin yangına müdahale esnasında canını kaybeden itfaiyecinin geride bıraktıklarına devlet yeterince sahip çıkmalı, itfaiyeci şehit sayılmalıdır. İtfaiyeciler yıpranma tazminatı verilmelidir. Daha sayamadığımız birçok sorunun acilen çözülmesi, insan olmamızın gereğidir. İnsanımızı her türlü tehdit ve tehlikelerden kurtarmak için güç, cesaret, imkan ve yeteneklerini azami seviyede kullanan itfaiyecilerimizin, hayata tutunmaları için herkes üstüne düşeni yapmalıdır. Emek; en yüce değerdir, emeğin beklentilerine cevap vermek hepimizin öncelikli görevidir. Ateş savaşçıları itfaiye çalışanlarının sorunlarının bir an evvel çözülmesini diliyor, tüm itfaiye çalışanlarının İtfaiye Haftası’nı kutluyorum...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72