3. köprü Kuzey Marmara otoyolu ve Alemdağ Revizyon Nazım İmar Planı Büyükşehir Belediyesi'nde askıya çıktı. Eylül sonuna kadar planlara itiraz edilebilecek. 1994 yılında belediye olan ancak bir türlü güzel bir imar planına kavuşamayan bölgenin en eski ve sorunsuz yerleşim merkezi Alemdağ'da halk yıllardır mağdur durumda.

 Alemdağ'ın 1/5000 ölçekli planları iki yıl önce belde belediyesi döneminde Büyükşehir Planlama Müdürlüğü tarafından yapılarak askıya asılmıştı. O dönem iş başında olan Alemdağ Belediyesi bölgeyi kalkındırmak adına plana taraf olmaması ve halkın yararına hareket etmemesi yüzünden çok eleştirilmişti!

 Halk plana tepki göstererek rekor düzeyde itiraz etmişti. İtirazlara kulak tıkamayan yeni ilçedeki siyasi irade ve planlama müdürlüğü revizyon kararı aldı. Revizyon çalışması iki yıl sürdü. Çekmeköy Belediyesi'nin baskıları ve alakası ile imar yoğunlukları artırıldı.

Ancak komşu ilçelerin imarlarına bakıldığında ve Alemdağ'ın havza dışında kalan bölümünü de düşünürsek verilen imar yoğunluğu biraz daha artırılması bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. 1/25000 ölçekli Kuzey Marmara Otoyolu Nazım İmar Planına göre; 3. Boğaz Köprüsü Garipçe ve Poyraz köy arasına kuruluyor.

 Anadolu yakasında plana göre otoban şu güzergahlardan geçecek: Mahmutşefketpaşa, Alibahadır, Paşamandıra, Öğümce ve Cumhuriyet köylerinin kuzeyinden, Kılıçlı ve İsaklı köylerinin batısından, Hüseyinli ve Reşadiye köylerinin arasındaki Gürgenlik mevkiinden geçerek Şile Nişantepe otobanına bağlanıyor.

 Şile otobanına giriş çıkış veriliyor. Nişantepe Özyeğin Üniversitesi karşısından Paşaköy arazisini takip ederek arıtmanın güneyinden, Emirli köyünün kuzeyinden, Tepeören ve Balçık'ın kuzeyinden, Akfırat'ın güneyinden devam ediyor. Ekim'de ihalesi yapılacak proje, Anadolu yakasının kuzeyini ihya edecek gibi görünüyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.