Demokrasi ile idare edilen ülkelerde, meclis içinde iktidar ve muhalefet olmak üzere iki toplum bulunur. Bu iki gruptan muhalefetin başlıca görevi iktidardakilerin yanlışlarını, hatalarını onlara yasalar çerçevesinde gösterip, doğruyu ortaya çıkarmaktır. Bugün parlamentomuzda muhalefet görevini CHP ile MHP üstlenmiş durumda. MHP lideri sayın Devlet Bahçeli, bugüne kadar olan siyasi geçmişi ile genellikle tutarlı davranan, saygınlık kazanan bir lider. Türk siyasetine daha önemli hizmetleri olacağını umduğumuz bir lider.

CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da bürokrasi çarkı içinde yoğrulmuş, beyefendi ve saygın bir devlet adamı… Ne var ki yıllardır sandıktan aldıkları mesajı okuyamayan, hatta sandığa giderken bile belli kesimleri dışlayıp, sadece belli kişilere saldırı şeklindeki yaklaşımlarıyla seçimde puan toplayacağını zanneden bir düşünce içinde muhalefet…

Türkiye'de yıllardır terör gündemde. İşyerlerine saldırılar… Güvenlik güçlerine ve askere saldırılar… Araçlara saldırılar… PKK terörünü bitirmek konusundaki kararlılığımızı bütün dünya kabul etmiş durumda. Demek ki davamızı iyi anlatmışız dünya ülkelerine. Meclis içi ve dışında ise devamlı bir sürtüşme, sen-ben davası bitmiş değil…Meclis kürsüsünde hakarete varan konuşmalar. Meydanlarda da sadece birbirini suçlayıcı konuşmalar, zaman zaman hakarete varan konuşmalar. Bu konuşmalar, keza kürsüden birbirlerine yaptıkları suçlamalar izleyenleri son derece üzüyor… Bu konuşmalar geçmişteki seviyesiz muhalif çığırtkanlıkları hatırlatıyor. Siyasetin seviyesi neden böyle aşağılara çekiliyor?

Unutulmasın ki, siyasi tarihimizde böyle söylemlerle, bağırıp çığırmalarla oy toplayacağını zannedenler zaman içinde bir bir sandığa gömülmüştür. Artık politikacıların biraz geçmişten ders almaları gerekiyor… Geçmişin tekrarının onlara bir şey kazandırmayacağını bilmeliler… Bu tür konuşmalarla belki kendi yandaşlarının ilgisini çekiyorlar ama büyük bir çoğunluk olan halkın tepkisini topluyorlar.

Muhalefet, iktidardan çok daha çalışkan ve üretken olmalı. Tüm ülkelerle, liderleriyle, muhalefetiyle görüşen, tartışan, araştıran yaratıcı bir muhalefete ihtiyaç var Türkiye’de... Mutlaka muhalefet yapacağım diye iktidarı yermek, yaptıkları olumlu icraatları görmemek veya görememek, muhalefet partilerine ne yazık ki devamlı olarak puan (oy) kaybettiriyor? Bu yanlış politik tavırlarını değiştirmedikleri sürece, bulundukları yer daima muhalefet kürsüsü olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.