Ülkemizde nedense cami yapımı ön planda, hastane ve okul yapımında ise ihtiyaca cevap verilemiyor. Yetersiz olan hastanelerde hastalar (küçük-büyük) büyük sıkıntılar çekiyor ve hayatlarını kaybediyorlar. Dünyada en çok cami bulunan ülke biziz biliyor musunuz. Ayrıca şu anda Türkiye’de 3000’ e yakın cami boş boş duruyor ve kullanılmıyor. Mesela Çamlıca’da açılışı yapılacak olan ve milyarlara mal olan60.000 kişilik cami acaba dolacak mı? Açılışta gövde gösterisi yapılır, ondan sonra da Cuma’lar ve bayramlar haricinde bu cami bırakın dolmayı parmakla sayılacak insan sayısını geçmez. Hala Türkiye’nin her yerinde cami yapımı inanılmaz bir hızla devam ediyor. O camilere harcanan parayla kaç tane okul, hastane vs yapılırdı, yazık günah. Tamam camiler hayırseverler tarafından yaptırılıyor da o hayırseverler bu paralarla okul ve hastane yaptırsalar ve de buralara adlarını verip hatırlansalar daha çok sevaba girmezler mi? Her sokak başı cami var nerdeyse. İslam’da camiler az ve öz sayıda olmalıdır. Amacı da insanları ayrıştırmaktan ziyade bütünleştirmek, toplamaktır. Ama hala şov olsun diye bir yerlere cami yapılıyor, "cami yerine okul yapalım" diyenlere zavallı deniliyor. Tamam hastanede kadro maliyeti var ama bu da devletin çözümlemesi gereken bir konu değil mi?

Örneğin bizim mahallede büyük bir cami, bir de büyük bir okul var. Cami, Cuma hariç ne zaman gitsem en fazla 20 kişi namaz kılıyor. Aynı mahalledeki okulumuzda ise öğrenciler 40 kişilik sınıflarda okuyor. Camiler halktan gelen talebi karşılayabilecek durumda. Hastane kuyruklarında ömür tüketenler var. Bu insanlara yazık değil mi?

Yapılan bir istatistiğe göre 60.000 kişiye bir hastane düşerken 350 kişiye bir cami düşüyormuş! Bu ülkenin okula, hastaneye, fabrikaya ihtiyacı var en başta.. Gel gör ki cami sayısı bunları 4’e 5’e katlıyor. Yazık günah o paralar sağlık ve eğitime harcansa fabrikalara harcansa daha iyi olmaz mıydı? Şu an insanlar hastane kuyruğunda ölüyor. Bir de aynı muhitte o kadar gereksiz yere cami israfı yapılmış ki, imamların ezan sesi birbirine karışıyor. Camiler yeterli hastane ve okul hayrı yapılsın. Elhamdülillah Müslümanız. Ama bir de lütfen gerçekleri görelim ne olur…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72