Pek çok sorunu olan sağlık sistemimiz ne yazık ki beklenen seviyede değil…Sağlıkta dönüşüm, hastane koşullarının yetersizliği, muayenenin bile ücretlendirilmesi, uzun hasta kuyrukları, doktor sayısındaki yetersizlikler vs. Bunlar bilinen ve kronikleşmiş sağlık sorunlarımız. Sağlık sistemi bozuk ve gittikçe de bozuluyor. Peki, bizler acaba bu sorunların neresindeyiz? Biz, kendi sağlığımızı nasıl etkiliyoruz? Aslında bizi hasta yapan, çok ciddi bir sağlık sorunumuz yoksa, kendimizden başkası değil. İlaç şirketlerinin oluşturduğu o dev sektör bizi hasta olduğumuza ikna etmek için büyük paralar harcıyor ve biz de kanıp sürekli hastalıklarımıza çare bulmak için bu sektöre büyük paralar yatırıyoruz. Mesela kolesterolümüz biraz sınıra dayanınca, şekerimiz biraz artınca, tansiyonumuzda ufak değişiklikler olunca hemen ilaçlara sarılıyoruz. Hatta basit bir gribe yakalandığımızda bile ilaç kullanıp bir haftada geçecek rahatsızlığımızı bir günde tedavi ediyoruz (!)

Beslenme alışkanlıklarımızı doğallaştırarak pek çok hastalığımızı bertaraf etmek mümkün. Yani atalarımızın beslenme yöntemleriyle sağlıklı bir hayat yaşamamız mümkün. Bunu sadece klasik hormonsuz-organik besinlerle sınırlamıyoruz. Şimdiye kadar doktorların da yanlış ifade ettikleri hayvansal yağların ve kırmızı et tüketiminin kolesterolü arttırdığı ve bunun sağlıksız olduğu anlayışı da bizi ilaçlara yönlendiriyor ve sağlığımız bozuluyor. Bir taraftan da ünlü hoca doktorlarımızın birbiriyle çelişkili tavsiyeleri de insanları daha da kuşkulandırıyor. Anadolu’nun köylerinde beslenen insanların yüz yıldan fazla yaşadıklarına hala şahit olabiliyoruz. Tıbbi tabulara göre bu insanların yaşaması imkansız oysa ki! Hayat tabu tanımıyor. İlaç kullanmadan, sadece doğal yollarla beslenerek sağlıklı bir yaşam süren insanların varlığı, ilaç tekellerinin muhtemelen canını sıkıyor. Peki, ilaç kullanan insanlar neden daha kısa yaşıyor? İlaçların önemli bir özelliği de yan etkilerinin mevcudiyeti.. Örneğin antibiyotik kullanımında bile bu böyle. En basitinden siz ne kadar çok antibiyotik kullanırsanız bakterilerin o derece o ilaca karşı direncini arttırırsınız ve artık kullandığınız antibiyotiklerin dozunu arttırmanız gerekir ve bu da vücudunuzdaki yararlı bakterilerin de bir o kadar yok olmasına sebep olur. Hekim ve sağlık çalışanlarını nefes almadan çalışmaya iten performans sistemi ile birlikte hekime başvuru sayıları patladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72