YGS tamam;  şimdi LYS zamanı

YGS tamam;  şimdi LYS zamanı

14 Mart 2017 Salı 11:44
YGS tamam;  şimdi LYS zamanı
 

Sayılı günler hızla geçti ve 12 Mart Pazar günü ÖSYS sürecinin ilk etabı YGS gerçekleştirildi. 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS’nin sonuçları 28 Mart’ta açıklanacak. Süreç, 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında LYS başvuruları ve Haziran ayında yapılacak LYS oturumlarıyla sonlanacak.


2017 YGS’ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Murat Acet, “Ön lisans programlarını tercih edebilmek için 150 barajını aşmak gerekecek ve bunun için 20 net yapmak yeterli. 32 net ve üzeri yapanlar ise 180 baraj puanını aşabilecek, ikinci basamak sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girmeye ve lisans programları için tercih yapmaya hak kazanacaklar” dedi.


 


YGS’nin belirleyici testi: Matematik


Yayınlanan sorular ve öğrenci deneyimlerinden yola çıkıldığında 2017 YGS’nin genel olarak yeni müfredata uygun bir şekilde gerçekleştiğini söyleyen Acet, “Ancak geometri ve problem sorularının çokluğu ve uzunluğu sınavın belirleyici testinin Matematik olduğunu ortaya koymaktadır. Zorluk düzeyi yüksek olan matematik soruları hem ortalamaları hem de başarı sıralarını etkileyebilir. Ayrıca birçok adayın matematik testinde zaman kaybı yaşamaları öteki testlerdeki başarılarını da etkileyecekmiş gibi görünmektedir. Diğer testlerin soru yapılarında, müfredata uygunluklarında ise büyük sürprizler yaşanmadığını; orta düzeyde soruların ağırlıkta olduğunu söyleyebiliriz” dedi.


 
Son Güncelleme: 14.03.2017 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72