‘Yeter İsmail Erdem yeter'

Sancaktepe Belediyesi'nin elindeki en büyük arsası olan, planlarda hastane ...

‘Yeter İsmail Erdem yeter'

Sancaktepe Belediyesi'nin elindeki en büyük arsası olan, planlarda hastane ...

30 Temmuz 2013 Salı 16:55
‘Yeter İsmail Erdem yeter'

Arsaları bir bir satılan Sancaktepeli isyan etti

‘Yeter İsmail Erdem yeter’

Sancaktepe Belediyesi’nin elindeki en büyük arsası olan, planlarda hastane ve park olarak geçen 50 bin m2 alan da satışa çıkıyor. Arsaları bir bir satılan Sancaktepeli, belediye önünde eylem yaparak, “Yeter artık israfçı başkan istemiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

 

200 milyonu aşkın borcu olduğu iddia edilen Sancaktepe Belediyesi, taşınmazlarını bir bir elden çıkarıyor. İsmail Erdem başkanlığındaki Ak Partili belediye, daha önce de sosyal güvenlik ve vergi dairelerine borçlarından dolayı, Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile 6 camiyi, bir sağlık merkezini ve bir okul arazisini hazineye devretmişti.

""

Jet hızıyla planlarda değişiklik…

Sancaktepe Belediye Başkanlığı son olarak hayati önem taşıyan Veysel Karani ve Akpınar Mahallesi’nin kesiştiği noktada Aydos Ormanları’nın dibindeki paha biçilmez hastane arazisini satışa çıkarıyor.  1/5000 nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli imar planı geçtiğimiz aylarda Sancaktepe Belediyesi’nde oy çokluğuyla geçmesiyle arsa satışı da hızlanmıştı. Parsel bazında plan tadilatı yapılarak hastane yapımı için ayrılan arsa da askıya çıkartıldı. Ancak İSKİ gibi kurumlar olumsuz rapor verdi. Kurumların olumsuz raporu dikkate alınmadığı gibi planlar askıdayken hukuken mümkün olmamasına rağmen arsanın satış girişimine başlatıldı. Ayrıca arsanın 0,90 olan emsali 1.65’e çıkartıldı.

 ""

Tüm bu gelişmeler ilçe halkının büyük tepkisini çekti. Sancaktepe gibi, hastanelere büyük ihtiyaç duyulan bir ilçede arsaların bir bir elden çıkması ilçe halkını harekete geçirdi. Bu nedenle Sancaktepe Belediyesi önünde bir basın açıklaması yapıldı.

‘Sancaktepe’deki büyük yağmaya dur diyoruz’

CHP Sancaktepe  İlçe Başkanı Ayten Durmuş, okuduğu basın bildirisinde şunları söyledi: “ Sancaktepe’de son yılların en büyük yanlışı yapılıyor. Sancaktepe Belediyesi’nin elindeki son büyük arsası olan alan, İsmail Erdem’in göz yumması sonucu bilinçli olarak çöplüğe dönüştürüldü ve alanda yangınlar çıktı. Buraya kaçak hafriyat dökümü yapıldı, birileri para kazandı tozunu biz yuttuk.

"" 

200 milyon borç…

Sancaktepe Belediye Başkanı göreve gelirken 10 milyon liranın altında bir borçla belediyeyi devr aldı. Sancaktepe’de satılan onca gayrimenkul ve yüzlerce arsaya rağmen bugün belediyenin 200 milyonun üzerinde borcu vardır. Buradan İsmail Erdem’e seslenmek istiyoruz; ‘ihtiyaçtan fazla araç kullanmaktan vazgeç. Başkalarının hizmetine verdiğin arabaları geri al. SMS’e ayda 50 bin TL ödemekten vazgeç. 240 Türk Telekom, 100 GSM hattını azalt. Haksız işten çıkartılmalara bir an önce son ver’. Bu satıştan vazgeçtiğini halka duyurmaz isen eylemlerimizi kesintisiz sürdüreceğimizi bildiriyoruz.”

 ""

İsmail Erdem, şipşakçısını gönderdi…

 

Basın toplantısı yapıldığı sırada belediye şipşakçısının, basın toplantısına katılan gazetecilerin fotoğrafını çekmesi pek de şaşkınlık yaratmadı. Daha önce gazetelere yönelik antidemokratik tavırlar sergileyen gazeteleri, belediyeye sokmayan ve toplatan Erdem anlaşılan bu alışkanlığından vazgeçmişe benzemiyor. Basın tarafından demokratik ölçülerde protesto edilen Erdem’i yine sürprizler bekleyecek gibi…

Nama ve Sağlam, olay

yerinde sert konuştu…

 

İstanbul Büyükşehir ve Sancaktepe Belediyesi Meclis Üyesi Özgen Nama ile CHP Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı Hakkı Sağlam, söz konusu arsa ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Söz konusu arsanın Aydos Ormanları’nın hemen dibinde olması ve konumu itibariyle paha biçilemez olduğunu söyleyen Nama; “Tüm itirazlarımıza ve mücadelemize rağmen parsel bazında plan değişikliği yaparak planları askıya çıkardılar. Bu arsayı kimin alacağı ise herkesin malumu. Aynı oyun 2008’de satılan 250 dönümlük arsada da yaşandı. İki arsa da birbirine yakın. Bu arsaların imar yoğunluğu ve yapılan plan değişiklikleri adil değil. Birileri kazanacak diye Sancaktepe’ye büyük ihtiyaç duyulan hastane arazisinin satılması vicdanları rahatsız etmeye devam edecek” dedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 30.07.2013 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72