Yaz geldi, oto park tabelaları çoğaldı

Şile'nin Ağva Mahallesi'nde özellikle yaz aylarında her köşe başında görülen...

Yaz geldi, oto park tabelaları çoğaldı

Şile'nin Ağva Mahallesi'nde özellikle yaz aylarında her köşe başında görülen...

30 Haziran 2013 Pazar 13:14
Yaz geldi, oto park tabelaları çoğaldı

Şile'nin Ağva Mahallesi’nde özellikle yaz aylarında her köşe başında görülen otopark tabelaları tatilcilerin tepkisine neden oluyor. Şile ve Ağva merkez plajlarında sahillerdeki otopark işletmeciliğini yapan Şile Belediyesi şirketi Mercan Köşk A.Ş’nin, Ağva'da vatandaşlara kısa süreli araç parkı olarak hazırlanan ceplerde ve ara sokakların büyük bölümünde, yol boyunca oto park tabelaları koyması ve belirli aralıklarla görevlendirilen personeli, tatilcilerin korkulu rüyası haline geldi.

Esnaf tedirgin…

Ağva'da sessiz kalmayı tercih eden  esnaftan ancak birkaçı bu suskunluğunu bozarak şunları söyledi: “Biz ne yapacağımızı şaşırdık. Tur otobüslerimiz geliyor, en geniş yer olan plaj oto parklarına giriş yasak. Cadde üzerinde duramıyorlar. Ara sokaklarda ise kısa süreli durma şansları yok. Çünkü, ‘gelenin cebinden para alalım da ne olursa olsun’ mantığı ile bekleyen görevliler… Ancak onların da günahı yok. Çünkü verilen işi yapıyorlar. Esas olan yetkililere sözümüz”…Ayrıca anlamak mümkün değil, kapıdan araç girsin de içeride ne olursa olsun mantığı var. Neden mi? Diyecek olursanız Ağva'da hiçbir oto park alanında güvenlik tedbiri yok. Adeta araçlar Allah’a emanet. Eminiz ki Şile’de de durum aynıdır. Bu nedenle Mercan Köşk için şunu söylemek mümkün; ‘armut piş ağzıma düş’ misali.

""

Hangisi doğru?

Ağva Belediye Ek Hizmet Binası’nın hemen önünde bulunan bir trafik tabelası ise görenlerin hayli dikkatini çekiyor. Çünkü, mevcut tabelada, ‘yol boyunca park edilmesinin yasak olduğu’ belirtilmesine rağmen, aynı tabelanın hemen arkası ve çaprazında bulunan direklerde ise ‘yol boyunca park yapılabilir’ tabelası olunca vatandaşların aklına takılan soru ise şu oluyor: Hangisi doğru?

"" 

 

"" 

Son Güncelleme: 30.06.2013 13:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72