Yayaları ıslatanlara ceza geliyor!

Yayaları ıslatanlara ceza geliyor!

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Yayaları ıslatanlara ceza geliyor!

Artık trafik de Avrupa Birliği standartlarında olacak. Hükümetin Meclis'e sevkettiği tasarıya göre, artık yol kenarlarına dikkat dağıtan panolar kurmak ve yağmurlu havalarda su birikintilerinin içinden geçip kaldırımdakileri ıslatmak yasak olacak.

 

Yayalara su sıçratan ve korna çalan ceza ödeyecek, ışıkların çevresinde reklam panosu olmayacak. Artık trafiğe de AB standartları geliyor.

Hükümetin Meclis'e sevk ettiği tasarıda, trafik yasalarında var olan ama yaptırım uygulanmayan birçok kuralı AB normlarıyla uluslararası güvence altına alıyor.

Tasarıya göre; karayolları kenarlarına, trafik işaretlerini az görünür veya etkisiz kılacak, yol kullanıcılarını şaşırtacak, trafik güvenliğine zarar verecek pano, ilan, işaret veya cihazı kurmak yasaklanacak.

Anons-trafik güvenliğinde yayalar da en az sürücüler kadar sorumlu olacak. Buna göre, yayalar karşıdan karşıya geçerken daha uzun güzergâhı tercih etmeyecek, oyalanmayacak, dümdüz karşıya geçecek.

Geri vites lambaları arkadan gelenleri rahatsız edecek, gözleri kamaştıracak şekilde olmayacak. Her motorlu araca, park edildiğinde önemli bileşenlerinden birinin devre dışı kalması veya bloke edilmesi sayesinde hırsızlığı önleyen bir cihaz takılacak.

Anons-uygulama kapsamında kaldırım işgallerinin de önüne geçilecek. Kaldırımlara araç park edilmeyecek. Market ve kafeler başta olmak üzere işyerleri kaldırımlara masa ve sandalye gibi yayaların geçişini zorlaştıracak hiçbir şey koyamayacak.

Yayaları ıslatana ceza geliyor

Taşıtların egzosuna özel cihazlar taktırarak yüksek ses çıkarmasını sağlamak, korna çalmak, yüksek sesle müzik dinlemek, yağmurlu havalarda su birikintilerin içinden geçip kaldırımdakileri ıslatmak da yasak olacak. Sürücüler toz kaldırarak da yayaları rahatsız edemeyecek.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3