Yalova Belediyesi CHP'nin

İl Seçim Kurulu, seçimi resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Vefa Salman'ın...

Yalova Belediyesi CHP'nin

İl Seçim Kurulu, seçimi resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Vefa Salman'ın...

02 Nisan 2014 Çarşamba 09:41
Yalova Belediyesi CHP'nin

İl Seçim Kurulu, seçimi resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Vefa Salman’ın kazandığını açıkladı.

Yalova’da AK Parti’nin bir oyla seçimi kazandığının açıklanması ve CHP’nin İl Seçim Kurulu’na yaptığı başvurunun kabul edilmesinden sonra 124 sandıkta başlayan yeniden oy sayma işlemi tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, belediye başkanlığını 5 oy farkla CHP'nin kazandığı bildirildi. CHP'li Muharrem İnce ise az önce 'Resmi belge elimde. AKP bütün itirazlarını yaptı sonuç değişmedi' açıklamasını yaptı.

Yalova genelinde 149 bin 818 seçmen 550 sandıkta oy kullandı. Seçimin en çekişmeli geçen illerin başında gelen Yalova'da merkezde de 85 bin 561 seçmen 299 sandıkta tercihlerini belirledi. İlk gün seçimi Ak Parti adayı Yakup Koçal’ın bir oy farkla kazandığının açıklanmasının ardından CHP'nin, 1137 numaralı sandıkta partilerine çıkan 154 oyun 1 olarak görüldüğünü, oylarının HDP’ye yazıldığını belirterek itirazda bulundular. Yapılan bu itiraz, Yalova İl Seçim Kurulu’nca değerlendirilerek, partilerin itiraz ettikleri 124 sandık yeniden sayıldı.

Sabah saat 05.00 'a kadar süren sayım sonrası, Yalova Belediye Başkanlığı'nı resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti 'den 5 oy fazla aldığı öne sürülen CHP' li Vefa Salman'ın kazandığı öğrenildi. Ak Parti 'nin bugün bazı sandıklara itiraz edeceği iddia edildi.

Vefa Salman'ın 5 oy farkıyla seçimi kazandığını doğrulayan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin açıklama yapması bekleniyor.

CHP'Lİ İNCE: RESMİ BELGE ELİMDE

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Twitter sayfasından resmi belgenin elinde olduğunu duyurdu. İnce Twitter'dan şunları yazdı:

"İnancın, direnişin ve sandıklara sahip çıkmanın sonucudur, resmi belge elimdedir, @VefaSalman Yalova Belediye Başkanı seçilmiştir. AKP bütün itirazlarını yapmıştır, sonuç değişmemiştir,Adliye önüne gelerek oylarına, kentlerine sahip çıkan hemşerilerime teşekkür ediyorum."

VEFA SALMAN'IN ÖZ GEÇMİŞİ

Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, 1965 yılında Yalova’da doğdu. 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni bitirerek iş hayatına atıldı. 20 yıldır Yalova’da ticari yaşamının içerisinde bulunan Salman, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yalova Temsilciliği ve Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yaptı.

Yalova'da, Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığı, üç dönem Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Murahhas üyeliği, bir dönem Yalova Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti üyeliği ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin kuruculuğu, yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinde bulunan Salman'ın, kaleme aldığı şiirlerini iki ayrı kitapta topladı.

İngilizce Öğretmeni Dilek Salman ile evli olan Vefa Salman'ın, Özgün Salman adındaki oğulları, 14 Ağustos 2012’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Salman’ın önem verdiği projelerinden biri ‘Gelişmiş Kent Kimliği’ projesi.

İNCE GECEYARISI CHP DEDİ

AK Parti ve CHP arasında büyük çekişmenin yaşandığı seçim yarışında geceyarısı Hurriyet.com.tr’nin ulaştığı CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce saat 00.25 itibariyle oyların yarısından fazlasının sayım işleminin sona erdiğini söyledi. İnce, “Şu anda sandıkların yarısını geçtik, hiç bir sorun yok. Belediye Başkanı şu anda CHP’li Vefa Salman’dır. Yüzde altmış oy sayıldı. Belediye Başkanı hala Vefa Salman’dır” diye konuştu.

Kendisinin de İl Seçim Kurulu’nda sayımı yakından izlediğini belirten İnce, “Orada bir avukat arkadaşımız var. Onu dışarıya çağırdım, bana ‘hiçbir sorun yoktur’ dedi. İnce, "Sayım devam ediyor. Meydanlarda aldığımız oyu masa başında kaptırmayacağız, ben de buradayım. Çünkü bu seçimi biz kazandık’ ifadelerini kullandı.

KOÇAL: İNCE KIŞKIRTMAYA ÇALIŞIYOR

Yalova Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Yakup Bilgin Koçal ise, CHP’li Muharrem İnce’nin kendilerini kıştırtmaya çalıştığını öne sürdü.

Ak Partili Koçal, "Maalesef her zaman olduğu gibi Cemaat Halk Partisinin Yalova Milletvekili, şov yaparak halkı kışkırtmaya, yanlış bilgilendirmeye çalışıyor. Evet iki sandıkta maddi hata yapıldığı gibi aynı şekilde AK Parti ile ilgili de maddi hata yapılmıştır. Elimizdeki belgelerde AK Parti'ye çıkan 136 oy birleştirme tutanağında hemen AK Parti'nin yanında bulunan Büyük Birlik Partisine (BBP) yazılmış. Bir başka sandıkta da 123 AK Parti oyu BBP'ye yazılmış. Biz de aynı şekilde maddi hataları, bunun gibi 2 tane daha maddi hata vardı. Biz 4 sandıkta, maddi hataların düzeltilmesi için dilekçemizi verdik." diye konuştu.

Son Güncelleme: 02.04.2014 09:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72