Yağmur İMES'i vurdu, esnaf yönetimi topa tuttu

Ani bastıran yağmur İMES Sanayi Sitesi'ni perişan etti. Birçok işyerini su...

Yağmur İMES'i vurdu, esnaf yönetimi topa tuttu

Ani bastıran yağmur İMES Sanayi Sitesi'ni perişan etti. Birçok işyerini su...

18 Haziran 2014 Çarşamba 14:55
Yağmur İMES'i vurdu, esnaf yönetimi topa tuttu

Ani bastıran yağmur İMES Sanayi Sitesi’ni perişan etti. Birçok işyerini su basarken İş yeri sahiplerinin yönetime veryansın ettiği su baskınında yönetimin hiçbir önlem almadığı bu konuda hiçbir çalışma yapmadığı söylendi.

Ani bastıran yağmur İstanbul’un Anadolu yakasında su baskınlarına neden oldu. Kısa süreli yağan yağmur İstanbul’u karıştırdı. Yolların göle döndüğü trafiğin durduğu İstanbul’da evleri ve işyerlerini de su bastı. Ümraniye- Dudullu’da bulunan İMES Sanayi Sitesi de perişan olan yerlerden bir tanesi idi. 

Yaklaşık bir saat süren yağış İMES sokaklarını göle döndürdü. 201-202, 206-207 arası sokaklar rögarların suyu çekememesi sebebi ile felç oldu. Park durumundaki arabalar, çöp konteynırları yer değiştirip, suda sürüklendi. Arabaların çoğu suya gömüldü. Çoğu işyeri birçok maddi hasara uğrarken çalışanlarda işyerlerinde mahsur kaldı. Yönetim İMES Sanayi Sitesi’nin sokaklarında traktörlerle gezerek işyerlerinde mahsur kalan çalışanları kurtarmaya çalıştı. İnsanların beline kadar gelen su birçok dükkânı çalışamaz hale getirdi.  İMES çalışanları işyerlerine giren suyu süpürge ve fırçalarla temizledi. İş yeri sahiplerinin yönetime veryansın ettiği su baskınında yönetimin hiçbir önlem almadığı bu konuda hiçbir çalışma yapmadığı söylendi.

""

Birçok işyeri mahvolurken birçok işçide iş yerinde mahsur kaldı

İşyerinde çalışanları ile birlikte mahsur kalan Fatma Hallaç isimli vatandaş yaşadığı mağduriyeti şöyle dile getirdi: “ Çalışanlarımla birlikte burada mahsur kaldım. Yönetimden kimse gelip bizi almıyor buradan. Maddi olarak çok büyük zarara uğradım. Bütün makinelerim su içinde kaldı. Yönetim eğer önceki yağmurdan biraz ders almış olsaydı bugün burada bu olay olmazdı. Bu kadar işyeri ve bu kadar çalışan mağdur olmazdık. ”

Su içinde kalan 206- 207. Sokak’ta bulunan makine imalatı ile uğraşan Şükrü Kayıkçı da iş kayıplarının çok fazla olduğunu ifade ederek, “Bizim elektrik kablolarımız yerin altında. Su basınca hemen elektriği kesiyoruz. O yüzden yağmur gündüz yağdığı için sadece iş kaybımız oldu. Eğer gece olsaydı bizim içindaha kötü olurdu. Makinelerimiz su içinde kaldı ama sigorta karşılamıyor hasarımızı. Bunun için kendi başımızın çaresine bakacağız artık” dedi.

Bir diğer esnaf da İMES Sanayi Sitesi’nin su altında kalmasının sebebini, Sanayi dışındaki dere üzerine yapılan doldurma köprünün suyun akışını engellemesi olduğunu söyledi.

""

""

""

""

""

 

Son Güncelleme: 18.06.2014 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3