​​​​​​​Üsküdar’daki ağaç katliamı İBB’ye taşındı

İBB ve Üsküdar Meclis Üyesi Nezih Küçükerden Altunizade Mahallesi’ndeki ağaç katliamına sebep olan zemin altı otoparkını İBB meclisine bir sözlü önerge ile taşıdı.

​​​​​​​Üsküdar’daki ağaç katliamı İBB’ye taşındı

İBB ve Üsküdar Meclis Üyesi Nezih Küçükerden Altunizade Mahallesi’ndeki ağaç katliamına sebep olan zemin altı otoparkını İBB meclisine bir sözlü önerge ile taşıdı.

19 Kasım 2017 Pazar 11:58
​​​​​​​Üsküdar’daki ağaç katliamı İBB’ye taşındı

İBB ve Üsküdar CHP’li Meclis Üyesi Küçükerden, İstanbul Üsküdar Altunizade Mahallesi 199 pafta, 8 ada üzerinde İBB tarafından inşaatı yapımına başlanan zemin altı otopark alanında yapmış olduğu incelemeyi bir soru önergesi ile gündem taşıdı.

Küçükerden, İBB’de konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Proje alanı içinde kalan yaklaşık 14 adet ağaç hakkında yapmış olduğum araştırmada hem belediyemiz tarafından yaptırılan, hem de İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nin vermiş olduğu raporları inceleme fırsatı buldum. Bu her iki raporunda sonuç kısmını sizlerle paylaşıyorum:


 

2 RAPOR İLE BELGELENDİ

1. Rapor : 16.05.2017 tarih ve Yrd.Doç.Dr.Adil Çalışkan imzalı.
Aynen rapordan alıntı yapıyorum: “Sonuç olarak söz konusu yerde yapılacak zemin altı otopark yapımı proje alanında bulunan 14 ağaçtan ;sağlıklı olan 7 adedinin taşınmaya konu olabileceğini ancak bu ağaçların sahip olduğu boyutlar tür ve özellikleri göz önüne alındığında tutma başarılarının çok düşük olduğu görülmektedir. Kalın çaplı meşe ağaçlarının sıra şeklinde bir grup oluşturmaları nedeniyle peyzaj ve estetik yönden yeşil kent dokusuna katkıları bakımından korunmalarının faydalı olacağı ve ilgili yönetmeliğin e fıkrası hükmüne göre değerlendirileceği de düşülmelidir” denilmektedir.
2. Rapor : İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Mart-2017 tarih ve Prof.Dr.Ahmet Yeşil, Yrd. Doç. Dr. Necmettin Şentürk, Yrd. Doç. Dr. Ulaş Yunus Özkan İmzalı
Aynen raporun 13 sayfasının e bendinden alıntı yapıyorum: “İnşaat alanı içinde kaldığı belirtilmiş olan ve Tablo 1’de MAVİ renkle gösterilerek taşınmaya uygun görülen 1, 2, 5, 8, 9, 10 ve 12 No’lu ağaçların düzgün gövdeli ve estetik görünümlü olmaları ikili ve beşli iki küçük grup halinde bulunmaları nedeniyle söz konusu ağaçların yerlerinde korunması, kent dokusuna katkı sağlayacağı göz önünde bulundurulmalıdır” denilmektedir.


 

Ben bir inşaatçı olarak bu zemin altı otoparkın resimlerdeki güzel ağaçlara zarar verilmeden yapılacak küçük kısıtlamalarla yapılabileceği kanaatindeyim. İşte bu nedenle yapımına başlanan inşaatın derhal durdurulması ve yeniden projelendirilerek toplam 7 ağacın kurtarılması için gereğinin yapılmasını ve önergemin 5393 sayılı yasanın ilgili maddesi gereği başkanlık makamına havalesini arz ve talep ederim.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3