Üsküdar'da arsa soygunu... Mağdurlardan kimi milyonluk evini kimi parasını kaybetti

Üsküdar Kanlıca, Çekmeköy, Salacak gibi gözde semtlerde iş yapan birçok kişi bu günlerde kara kara düşünüyor. Hemen hepsi iş sahibi bu kişiler, bir süre önce tanıştıkları Ramazan B. ile girdikleri ‘arsa ticareti’nin kurbanı olmuş durumda.

Üsküdar'da arsa soygunu... Mağdurlardan kimi milyonluk evini kimi parasını kaybetti

Üsküdar Kanlıca, Çekmeköy, Salacak gibi gözde semtlerde iş yapan birçok kişi bu günlerde kara kara düşünüyor. Hemen hepsi iş sahibi bu kişiler, bir süre önce tanıştıkları Ramazan B. ile girdikleri ‘arsa ticareti’nin kurbanı olmuş durumda.

23 Ocak 2020 Perşembe 12:30
Üsküdar'da arsa soygunu... Mağdurlardan kimi milyonluk evini kimi parasını kaybetti

Kimi, arsa başına 20-30 bin lira kazanç elde edecek diye milyonluk evinden oldu, kimi nakit parasını kaybetti. 10’a yakın kişi adına savcılıklara yapılan başvuru ve açılan davalarda mağdurların bir kısmı, hayali olduğu ortaya çıkan arsa alım satımı sonrası Ramazan B.’ye güvendiklerini söylerken, bir kısmı ise B.’nin kendilerine yedirdiği tatlıya bir şey kattığı düşüncesinde.
Üsküdür’da 20 yıldır restoran işleten Erdoğan Ö., Ramazan B. ile ilk olarak müşteri olarak geldiği işyerine tanıştı. Restorana sık sık gelmeye başlayan B., Ö. ile yakınlık kurmaya başladı. Bir süre sonra işlerinin durumunu sahibi olduğu varlıklara ilişkin bilgi aldı. Kendisini müteahhit olarak tanıtan B., Ö.’ye “Çanakkale’de yeni köprü yapılıyor. Bu köprünün civarındaki köylülerde çok sayıda ucuz arsa oluyor. O köylerde benim adamlarım var. Paraya sıkışan köylüyü bana haber veriyor. Aldığım arsalardan kısa sürede iyi kâr elde ediyorum” dedi. B., 15-20 kez yemek-yemek üzere geldiği restoranda Ö.’ye ortak olarak arsa alma teklifinde bulundu. Ö., arsa işinden anlamadığını söyleyerek bu teklifi geri çevirdi. Ancak B., restorana her gelişinde teklifini yineledi. Restorana her gelişinde yüklü bahşiş de yapan B., zaman zaman, arsa satışından kazandığını söylediği paraları da göstermeyi ihmal etmedi. Ö., B.’un ısrarına daha fazla dayanamayarak teklifi kabul etti.


ÖNCE GÜVENİNİ KAZANDI

Ramazan B. ilk olarak 50 bin TL istedi. Ö., 50 bin TL’yi, B.’un adamı olan İbrahim C.’nin şirket hesabına gönderdi. Bir-iki hafta kadar sonra Ö.’nün hesabına 70 bin TL geldi. B., 100 bin TL’ye ortak aldıkları arsayı 140 bin TL’ye sattığını söyledi. Bu durum, Ö.’nün, B.’ye güven duymasını sağladı. Kısa süre sonra B. bu kez 100 bin TL istedi. Ö., aynı şekilde parayı gönderdi. Bu paraya karşılık da 130 bin TL geldi. İkilinin ilişkisi artık iyiden iyiye gelişmişti. Ramazan B. bu süreçte, Ö.’den birkaç kez vekâletname de aldı. B., her arsa satışı sonrası ‘ortağına’, parfüm, kıyafet gibi hediyeler almayı da ihmal etmedi.


ORTADA NE ARSA VAR NE TAPU

İkili bu şekilde 4-5 arsa alım satım işi yaptı. Bir süre sonra B., Kandilli’de sahibi zor durumda olan 600 bin liralık bir daire olduğunu söyledi. B., bu daireyi 450 bin liraya alabileceklerini söyledi. Kısa süre içinde 150 bin TL kâr edebileceklerini söyleyen B., Ö.’den 225 bin TL aldı. Ancak durum birkaç hafta içinde ortaya çıktı. Ö., bir arkadaşının yaptığı uyarı sonrası e-devlet hesabına baktı. Adına, yapıldığı söyleyen herhangi bir arsa tapusunun olmadığını gördü. Tüm işlemlerin hayali olduğunu öğrenen Ö., kısa süre sonra Kandilli’den herhangi bir dairenin de alınmadığını öğrendi. Toplamda 750 bin TL zarar eden Ö., B. hakkında savcılığa, ‘dolandırıcılık’ iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Sırra kadem bastı

Ramazan B.’un, hakkında dolandırıcılık iddiasında bulunan kişilerden alım-satım yetkisi veren vekâletname aldığına işaret eden Av. Merve Uçanok, “Mağdurların kendi adına çıkan vekâletnamelerden haberi olmadığı gibi, yapılan yolsuz işlemlerden de haberi olmamış. Kendi adını resmi hiçbir işlemde kullanmayan bu kişi, İbrahim C. ve Tamer K. isimli kişiler aracılığıyla bu işleri yürütmüş. Para hareketlerinin tamamı bu kişiler üzerinden yapılmış. Bu işlemleri yaptıktan sonra izini kaybettiren bu kişi yüzünden birçok kişi maddi açıdan büyük zarara uğramış durumda” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 23.01.2020 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3