Ümraniye'de kalıcı çözüm: 2B'de ilk ruhsatlı bina temeli atıldı

Ümraniye'de kalıcı çözüm: 2B'de ilk ruhsatlı bina temeli atıldı

12 Haziran 2017 Pazartesi 13:00
Ümraniye'de kalıcı çözüm: 2B'de ilk ruhsatlı bina temeli atıldı

Ümraniye Belediyesi tarafından 2B tapulama çalışmalarından sonraki ilk ruhsatlı ek binanın temel atma töreni gerçekleştirildi. Ümraniye Belediyesi, Elmalı Kent Mahallesi’nde yer alan Hekimbaşı, Kazım Karabekir ve İnkılap Bölgesi 2B tapulama çalışmalarından sonra bölgedeki ilk ruhsatlı bina olarak Şehit Köksal Karmil Ortaokulu'nu kayıtlara geçirdi.



Şehit Köksal Karmil Ortaokulu ilk ruhsatlı ek binası açılışına Ümraniye müftülüğü ve meclis üyeleri, 15 Temmuz gazileri, Şehit Köksal Karmil Ortaokulu müdürü, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.Tören açılışında 2016-2017 eğitim ve öğretimde dereceye giren öğrencilere de karneleri dağıtıldı.


Başkan Can: “KİMSE MAĞDUR EDİLMEDEN TAPUSUNU ALDI”
Kazım Karabekir, Topağacı, Tophane, Dumlupınar, Elmalıkent, Ekimbaşı veİnkılap Mahallesi 2B alanlarında kalan ve ilk defa tapu ve imar sorunu yaşanmadan ruhsat vererek yapımı sağlanan okul hakkında bilgi veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Belediye olarak, binanın yetersizliği üzerine ek hizmet binasını yapmaya karar verdik.Toplam bin 500 metrekare alana kurulu olan okula 9 sınıflı ve 3 katlı ek binayı ekledik. İstanbul’da 2B alanlarına tapu verildikten sonra bölge planı çıkarılan ilk yer bu bölgedir. Kimse mağdur edilmeden herkes tapusunu aldı” diye konuştu.
Ümraniye Belediye Başkanı Can, 2017- 2018 eğitim ve öğretim yılında da Şehit Köksal Karmil Ortaokulu’nun öğrencilerine yardımlarını esirgemeyeceklerini kaydetti.


MUHTAR DEMİRAL: “MAHALLEMİZE HAYIRLI OLSUN”


Elmalıkent Mahalle Muhtarı İbrahim Demiral, “15 Temmuz’da şehit düşen Köksal Karmil kardeşimizin anısına yaptırılan okulun Elmalıkent halkına ve Ümraniye’ye hayırlı olmasını dilerim. Mahallemizin en büyük problemi olan 2b konusunda somut adımların atılması çok önemli. Yıllardır çözülmeyi bekleyen bir konu idi. Kimsenin mağdur edilmeden bu işin bitmesi tek dileğimiz. 2004 yılından bu yana Başkanımız Hasan Can ve ekibinin Ümraniye’ye yaptığı hizmetlerden dolayı da ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.


Son Güncelleme: 12.06.2017 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3