Ümraniye Belediyesi Geleneksel Sokak İftarları Başladı

Ümraniye Belediyesi Geleneksel Sokak İftarları Başladı

01 Haziran 2017 Perşembe 00:47
Ümraniye Belediyesi Geleneksel Sokak İftarları Başladı

Ümraniye Belediyesi tarafından geleneksel hâle getirilen sokak iftarlarının ilki gerçekleşti. Çakmak Mahallesi- Uzunayna Caddesi’nde onbinlerce vatandaşın katıldığı iftara Başkan Hasan Can da katıldı.


Her yıl binlerce Ümraniyeliyi bir araya getiren geleneksel sokak iftarlarının ilki gerçekleşti. Kardeşlik ve paylaşma duygusunu yaşatmaya ve geliştirmeye gayret gösteren Ümraniye Belediyesi, binlerce Ümraniyeliyi aynı sofrada buluşturdu.  Çakmak Mahallesi, Uzunayna Caddesi’nde düzenlenen iftara; Çakmak, Çamlık, Tepeüstü, Ihlamurkuyu, Cemil Meriç, Altınşehir, Mehmet Akif, Tatlısu, Şerifali ve Fatih Sultan Mehmet Mahalleri’nde ikamet eden vatandaşlar katıldı.


Düzenlenen sokak iftarına, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra;  AK Parti Ümraniye, İlçe Teşkilatı Mensupları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye birim müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.



İftar programı Ümraniye Belediyesinin Mehteran takımı gösterisi ile başladı. Ardından Kuran-ı Kerim  okundu.


Daha sonra Başkan Hasan Can mahalle iftarı alanında TV Kanalları A Haber, TV Net, 24 TV, TRT Arapça, Akit TV, Çay TV, İHA, DHA ve AA ajansları olmak üzere birçok basın mensubuna röportaj vererek canlı yayın bağlantılarına katıldı.


İftar programında bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Geleneksel hale gelmiş bu iftar sofralarında hep beraberiz,  şu tablo ne kadar güzel bir tablodur. Sağıma, soluma, karşıma bakıyorum kaç tane masa var sonunu göremiyorum. Buradan murat ettiğimiz şudur; sofrayı sokağa kurmak suretiyle bu sokağa bakan bütün apartmanlardaki kardeşlerimiz istiyoruz ki bu sofrada komşularıyla bir araya gelsinler. Birliği, dirliği, beraberliği ve kardeşliği yaşasınlar” dedi. Ümraniye Belediyesi olarak yıllardan beri sokak iftarları geleneğini sürdürdüklerini söyleyen Başkan Hasan Can, “Davete icabet eden kardeşlerimizin sayısı her geçen sene artıyor” dedi. Başkan Hasan Can, “Burada şehit yakınlarımız ve 15 Temmuz gazilerimiz var” diyerek 15 Temmuz sürecine değindi. Şehit ve gazileri saygıyla anarak konuşmalarını sürdüren Başkan Hasan Can, “Rabbim bir daha bu memleketin bağrına hançer saplamak isteyen 15 Temmuz hainleri gibi bir ihanet çetesiyle bu memleketi karşı karşıya bırakmasın diye dua ediyorum”dedi. Ayrıca Başkan Hasan Can, “Hepimiz biliyoruz ki bu dünyada bu vatana bu bayrağa bu Din-i Mübin-i İslama, Ezan-ı Muhammedi’ye uzanan ellerin karşısında kahramanca çarpışan gazilerimiz ve şehitlerimiz var. Bu gazilik ve şehitlik makamından daha mübarek hangi makam vardır” dedi. Başkan Hasan Can, ”İşte bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimize rahmet diliyorum Allah mekanlarını cennet eylesin. Rabbim, Peygamberimizle birlikte onları ve bizleri haşr eylesin. Gazilerimize de hayırlı güzel bir ömür diliyorum, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz bu milletin manevi vicdanına emanettir” diyerek vatandaşlarla birlikte iftar öncesi dua ederek konuşmalarını sonlandırdı.


Son Güncelleme: 01.06.2017 00:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72