Tuzla'nın KADERİ DEGİŞECEK

29 Mart'ta Tuzla'nın KADERİ DEGİŞECEK

Tuzla'nın KADERİ DEGİŞECEK

29 Mart'ta Tuzla'nın KADERİ DEGİŞECEK

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Tuzla'nın KADERİ DEGİŞECEK
29 Mart'ta Tuzla'nın
Onbinlerce Tuzlalı, CHP'nin 1 Kasım'daki Cumhuriyet Şenliği'nde buluştu. 1.5 kilometrelik Türk bayrağı, Atatürk posterleri ve meşalelerle Tuzla caddelerinin karanlığını aydınlatan yaklaşık 17 bin kişi, Yayla Mahallesi'nden sahile kadar yürüyerek; ilçe tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir coşkuya imza attı.
Cumhuriyet Halk Partisi Tuzla İlçe Örgütü, Cumhuriyetimizin 85. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği muhteşem bir organizasyonla onbinlerce vatandaşı buluşturdu. 1.5 kilometrelik Türk bayrağı ile Yayla Mahallesi'nden sahile kadar yürüyen onbinlerce Tuzlalı, ilçe tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir coşkuya imza attı. CHP İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla, Belediye Başkan Adayı ve Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi ile tüm yöneticiler ve partililerin kolkola yürüdüğü kortejde; 3 kilometrelik insan seli hep bir ağızdan marşlar söyleyerek cadde ve sokaklardan aktı. Özellikle kadınlar ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte; Atarük posterleri ve meşalelerle yürüyen onbinlerce Tuzlalı, hep bir ağızdan "10'ncu Yıl Marşı" söylediler ve 'Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türkiye laiktir laik kalacak', 'Tuzla bizimdir, bizim olacak' sloganları attılar. Sahilde son bulan yürüyüşün ardından bir başka coşku yaşandı. Kutlamalar çerçevesinde sahile kurulan platformda 40 binin üzerinde Tuzlalı, 'Cumhuriyet yemini' ederek Atatürk'e ve onun ilkeleri ile Cumhuriyet'e bağlılıklarını yinelediler. Gecenin finalinde ise Ferhat Göçer konseri vardı ve havai fişek gösterilerinin renk kattığı muhteşem kutlamalar birçok tv. kanalından canlı yayınlandı.
Ferhat Göçer
konserini
halk
aydınlattı
Muhteşem gecede; konuşma ve havai fişek gösterilerinin ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Finalde ise ünlü sanatçı Ferhat Göçer konseri vardı. Türk bayraklarını saatlerce elinden bırakmayarak sallayan coşkulu kalabalık, Ferhat Göçer'in sahne almasıyla hareketli ve eğlenceli dakikalar yaşadı. Ancak konserin 15'nci dakikasında elektriklerin kesilmesi herkesi isyan ettirdi. Vatandaşların ıslıklarla protesto ettiği elektrik kesilmesi olayına sinirlenen ve sahne ışıklarının da söndürülmesini isteyen Ferhat Göçer, "Biz kendi ışığımızla konserimizi gerçekleştiririz. Herkesi çakmak ve cep telefonlarının ışığını yaksın" dedi. Bunun üzerine onbinlerce kişi cep telefonlarının ışıklarını ve çakmaklarını yakarak karanlığa ışık tuttu. Gecenin sonunda Ferhat Göçer'in tekrar sahneye davet ettiği CHP İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla, "Elektriğimizi kesseler de Cumhuriyet'in ışığıyla aydınlanırız" dedi.
Uzunyayla, 'bu coşku
değişimin habercisidir'
CHP Meclis Üyesi Berhan Şimşek ve milletvekillerinin de katıldığı Cumhuriyet kutlamalarında; yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ile birlikte onbinleri selamlayan İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla, Tuzla'nın tam 17 yıldır böylesine görkemli kutlamalara hasret kaldığını söyledi. Cumhuriyet haftası olduğu halde Tuzla'nın hiçbir yerine Atatürk posteri ve bayrak asmayan AKP'li yerel yönetimi de eleştiren Uzunyayla, "işte bu coşku 29 Mart'ta yaşanacak olan değişimin habercisidir" dedi. "Tuzlamız, 30 Mart sabahı aydınlık bir güne 'merhaba' deyip; ışıl ışıl bir geleceğe yelken açacak" diyen Uzunyayla, "Yıllardır hasret kalınan böylesine muhteşem Cumhuriyet kutlamalarının daha görkemlisini yine hep birlikte yapacağız" dedi.
KADERİ DEGİŞECEK
CHP İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla, Belediye Başkan Adayı Cemil Ekşi ve tüm yöneticiler ile partililerin kolkola yürüdüğü 3 kilometrelik korteje halktan da tam destek geldi. Sahildeki kutlamalarda ise Ferhat Göçer konseri ve havai fişek gösterisi vardı. Halkın akın ettiği kutlamalar, 40 binin üzerinde vatandaşı biraraya getirirdi.

Cemil Ekşi, 'Kendinizi
halka teslim edin de görün
dünyanın kaç bucak olduğunu'
Cumhuriyet kutlamalarında onbinlere seslenen Cemil Ekşi, "Alnım ak, yüreğim pek bir şekilde buradayım ve siz halkımın huzurundayım. Peki bizi karalamaya kalkışanlar nereye saklandı@f0 Gelin, halkın önünde hesaplaşalım ve dünya kaç bucakmış görelim" dedi.
'Tuzla seni bekliyor', 'En büyük başkan' sloganları ile kürsüye gelen Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi, son aylarda kendisine yönelik yapılan haksız ve çirkin iftira ve karalama saldırıları karşısında dimdik ayakta olduğunu hatırlattı ve "Bugün buraya her zaman olduğumuz gibi alnımız ak, yüreğimiz pek olarak geldik. Son zamanlarda hakkımızda atıp tutanlara karşın 'aklanmış' olarak meydanlardayız. Peki bize iftira ve çamur atamaya kalkışanlar nereye saklandı@f1 Buyrun meydanlara çıkın ve halkımızın önünde hesaplaşalım" dedi.
Tuzla'nın 17 yıldır hep aynı zihniyetle yönetildiğini ve ilçenin gelişmişlik adına bir arpa boyu yol almadığını iddia eden CHP'nin Tuzla Belediye Başkan Adayı Cemil Ekşi, sahildeki atık tesisini kastederek; "Tuzla artık bu pis kokuya mahkum olmayacak" dedi. "Mevcut AKP'li belediyenin uygulamaları yüzünden Tuzla'da yaşamak eziyet haline geldi" diyen Cemil Ekşi, "Sineması olmayan tek ilçe Tuzla. Gelişmişlik ve ilerleme adına yıllardır bir arpa boyu yol gidilmemiş. İmarı ve her yönü ile sorunlar yumağı bir ilçe Tuzla" dedi.
"Ama hiç merak etmeyin 29 Mart 2009'dan itibaren siz değerli halkımızın da destek ve teveccühü ile işbaşındayız. Tuzla'nın kaderini değiştirmek ve bu pis kokuya mahkum olmadığını kanıtlamak için kolları sıvadık. Tuzlamızı, bir sineması dahi olmayan tek ilçe konumundan çıkartıp; kültür, sanayi ve sosyal bir yaşam merkezi haline getireceğiz. Tuzla'yı imar ve mülkiyet sorunu çözülmüş, insanlarının huzur, güven ve mutluluk içinde yaşadığı bir yer haline hep birlikte getireceğiz. Bu noktada tek güvencemiz siz değerli Tuzla halkıdır. Gelin Tuzla'nın bu makus talihini hep birlikte, elele vererek yenelim"

Berhan Şimşek, 'Milletle
resmen dalga geçiyorlar'
CHP Meclis Üyesi Berhan Şimşek de yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'i yıpratmaya çalışan birtakım şer odaklarının olduğunu ifade etti. "Ama sizler olduğunuz sürece Cumhuriyet ebediyen yaşaycak, O'na yan bakmaya kalkan kem gözler kör olacaktır" diyen Şimşek, "Cumhuriyetimiz; camidir, ezandır, cemdir, semahtır. Takiyye yapanlar Cumhuriyet'i kendi menfaatleri için kullananlardır" dedi. "Atatürk, Cumhuriyet'i kimsesizlerin kimsesi olarak niteliyordu" diyen Şimşek, "Oysa bugün gelinen noktada Cumhuriyeti kimsesiz bırakmaya çalışıyorlar. Ama buna izin vermeyeceğiz" dedi. Ak Parti iktidarının halkı kandırmaya ve laf kalabalıklığı ile ayak oyunları yaparak yönetmeye çalıştığını öne süren Berhan Şimşek, "her şeyi abartarak büyük göstermeye çalışan Başbakan, oğlunun gemisinin boyunu ise '91 metrecik' olduğunu söyleyerek milletin gözününün içine baka baka dalga geçiyor" dedi.
Haber ve fotoğraflar:
Durmuş ACAR
Caner ERDOĞAN

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3