Tuzla'da boya fabrikasında yangın

Tuzla Orhanlı'da bir boya ve kalıp fabrikasında meydana gelen patlamanın...

Tuzla'da boya fabrikasında yangın

Tuzla Orhanlı'da bir boya ve kalıp fabrikasında meydana gelen patlamanın...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Tuzla'da boya fabrikasında yangın

İstanbul Tuzla'da kimyevi madde imalatı yapılan fabrikada meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında 2 işçi hayatını kaybetti 2 işçi yaralandı.

 

Tuzla Organize Sanayi Bölgesinde LMA isimli kimyevi madde imalatı yapılan bir fabrikada saat 10.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın nedeni henüz tespit edilemezken şiddetli patlamada binanın çatısı havaya uçtu kopan parçalar metrelerce uzağa fırladı.

Büyük korku ve panik yaşanmasına neden olan patlama o kadar şiddetliydi ki karşı taraftaki başka bir binanın camları kırıldı, duvarlarında çatlaklar oluştu.

Patlamada Mehmet Türkmen ve Fatih Özgiray hayatını kaybederken Ali Osman Demirhan ile adı öğrenilemeyen bir kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların tedavisinin devam ettiği öğrenildi

2 SAAT SONRA SÖNDÜRÜLDÜ

Patlamanın ardından çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Patlamanın olduğu bölümde bulunan ve içi kimyasallarla dolu olduğu söylenen varillerin patlama riskine karşı itfaiye büyük çaba sarf etti. Patlama riskine karşın bahçe duvarını arka tarafına alarak dizilen itfaiye erleri alevleri söndürmek için uzun uğraş verdi. Yangına Anadolu yakasındaki ilçelerden takviye itfaiye ekipleri ve su tankları istendi. Ayrıca yangına Kocaeli itfaiyesinden gelen ekiplerde destek verdi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bir görgü tanığı, "Biz başka bir fabrikada çalışırken büyük bir patlama oldu. Kafamı yukarı kaldırdığımda büyük bir kütlenin aşağı doğru düştüğünü gördüm. Çok şiddetli bir patlamaydı" diye konuştu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72