Tuzla'daki kimyasal atık Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi geçtiğimiz ay Tuzla'da meydana gelen kötü koku ve kimyasal atık ile ilgili Meclis Araştırması istedi.

Tuzla'daki kimyasal atık Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi geçtiğimiz ay Tuzla'da meydana gelen kötü koku ve kimyasal atık ile ilgili Meclis Araştırması istedi.

19 Ocak 2018 Cuma 12:50
Tuzla'daki kimyasal atık Meclis gündeminde

Hamzaçebi'nin açıklamaları ve Araştırma Önergesi şöyle;

Zehirli kimyasal atıklardan çıkan gazın bölge insanı sağlığını etkileyecek ve hastanelere gitmesine neden olacak seviyeye ulaşması; deşarj edilen bu kimyasalların İSKİ atık su sistemine verilmesi ve kolektör hattı boyunca rögar kapakları ve diğer yollardan havaya karışması sonucu meydana gelmiştir. Ayrıca, olayın meydana geldiği saatlerde söz konusu boruların başına geldiğimizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İSKİ yetkililerinden kimsenin burada bulunmadığı tarafımızca tespit edilmiştir. O saatte sadece alt düzeyde görevli bir personel mevcuttu.
Havaya karışan söz konusu kimyasal atıklardan çıkan zehirli gazlardan dolayı mide bulantısı, kusma, fenalaşma gibi nedenlerle birçok bölge sakini Tuzla Devlet Hastanesi, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki özel hastanelerin acil servislerine başvurmuş, imkânı olan insanlarımız bu havayı solumamak için çevre il ve ilçelere gitmiştir. Hastanelere başvuranların oksijen desteği ile tedavi altına alındıkları, kendilerinden kan alındığı, astım hastası olan bazı vatandaşlarımızda gazın etkisinin daha büyük boyutlara ulaştığı ve zehirli gazdan etkilenen Tuzla halkına yardım etmek üzere gelen 112 Hızır Acil Servis elemanlarının da fenalaşarak Tuzla Devlet Hastanesinin acil servisinde tedavi altına alındığı tarafımızca tespit edilmiştir. Ayrıca, sağlığı olumsuz etkilenmiş olmasına rağmen on binlerce vatandaşımız dışarıdaki kirli, kimyasal gazların karıştığı havayı solumamak için evlerinden çıkamamış, kapı ve pencere boşluklarını kapatmaya çalışmak gibi yollara başvurmuşlardır.

Son Güncelleme: 21.01.2018 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72