Türkiye'den Almanya'ya nota!

Türkiye, FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün araştırılması için Almanya'ya nota verdi.

Türkiye'den Almanya'ya nota!

Türkiye, FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün araştırılması için Almanya'ya nota verdi.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 12:13
Türkiye'den Almanya'ya nota!

FETÖ soruşturması kapsamında aranan firari Adil Öksüz’ün Almanya’da görüldüğü haberleri üzerine Türkiye Almanya’ya nota vererek, haberlerin doğruluğunun araştırılmasını istedi. Notada ayrıca eğer Öksüz’ün varlığı tespiti edilirse yakalanarak Türkiye’ye iade edilmesi istendi.

Medyaya yansıyan bilgilere göre, “FETÖ’nün hava kuvvetleri imamı” olarak aranan Öksüz hakkında çıkan son haberler üzerine Türkiye üst düzeyde diplomatik girişimde bulundu. Almanya daha önce Öksüz’ün ülkede bulunduğuna dair ellerinde herhangi bir bilgi olmadığını açıklamıştı. Geçen hafta Türk basınında çıkan haberlerde, Almanya’daki Türk vatandaşlarının Adil Öksüz’ü Frankfurt ve Ulm kentlerinde gördükleri, Öksüz’e Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde geçici oturum verildiği iddia edilmişti. Alman makamları, uluslararası sözleşmelere dayanan yükümlülüklerini gerekçe göstererek iltica talebinde bulunan kişiler hakkında bu kişilerin geldiği ülkelerle bilgi paylaşımı yapmıyor

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeAlmanyaNota
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72