Türk Vampir tedavi edildi

Türk Vampir tedavi edildi

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Türk Vampir tedavi edildi

 

“Vampirizm” belirtisiyle dünyanın ilk vakası olarak tıp literatürüne giren Türk gencinin hızla sağlığına kavuştuğu öğrenildi. Vampirizm belirtisi gösteren genci tedavi eden ekipte yer alan Prof. Dr. Vedat Şar, “Doktorundan aldığımız bilgiye göre artık kan içmiyor” dedi.
2011 yılında yayımlanan makale ile dünyada “vampirizm” belirtisi gösteren ilk vaka olarak tıp literatürüne giren Türk genci, normal hayatına geri döndü. Hastayı tedavi eden ekipte yer alan İstanbul Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Vedat Şar, Türk gencinin tedavi sürecini anlattı. “Vampirizm” konusunun dünyada bir efsane olduğunu belirten Şar, “Bu vakada kan içme davranışı ile birlikte dissosiyatif kimlik bozukluğu dediğimiz tabloyu gördük. Daha önce bu vakalarda konulmuş bir teşhis değildi. Bunun önemli bir bilimsel açılım getirebileceğini düşündük. Böyle efsanelere konu olmuş netice itibariyle bir davranış problemi. Bunun altında çocukluk travmalarına bağlı, ailesel strese bağlı bir kontrol kaybı. Bunu gördüğümüz zaman bu bilimsel önem kazandı” dedi.
Hastanın kan içme davranışının görüldüğüne dikkat çeken Şar, “Bunlardan dolayı büyük sıkıntı duyuyor ve korkuyordu. Tekrar böyle bir şey yaşamaktan korkuyordu. Kendisi de başına gelenin ne olduğunu anlamış değil. Biz bunun psikolojik alt yapısını gördük. Bu durum onu depresif, ümitsiz, üzgün yapıyordu. Bu konularda yardımcı olunmaya çalışıldı. Daha sonra biz ekip olarak konuyu bilen bu konu üzerinde çalıştık. Eldeki bilgileri hastamızın izni ile bilimsel bir ortamda ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Şar, Türkiye'de kan içme vakasına rastlamadığını ifade ederek, “Görenler olmuş bildirilmemiş olabilir. Bunun bir travma ile ilişkisi, bırakın Türkiye'yi, dünyada yazılmış değil. Çok önemli bir şey yapılmış oldu, bir gözlem dile getirildi. İlk tedaviler bu davranış açısından olumlu sonuç vermişti. Sonra haberleştiğimizde doktoru ile bu davranışların devam etmediği bilgisini aldık. Biz kendisine imkan olduğu zaman uzun süreli bir tedavi için başvurduğu takdirde destek olacağımızı söyledik. Fakat bu kişinin isteğine kalan bir şey” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3