Tüm plaj bilgileri artık internette…

Vatandaşlar, yararlanmak istedikleri plajların su kalitesi, duş, tuvalet,..

Tüm plaj bilgileri artık internette…

Vatandaşlar, yararlanmak istedikleri plajların su kalitesi, duş, tuvalet,..

11 Haziran 2014 Çarşamba 16:00
Tüm plaj bilgileri artık internette…

Vatandaşlar, yararlanmak istedikleri plajların su kalitesi, duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark gibi özelliklerini Sağlık Bakanlığı'nın oluşturduğu internet sitesinden öğrenebilecek.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği çerçevesinde, yüzme sezonu boyunca deniz ve göle kıyısı olan 34 ilde, bakteriyolojik izleme çalışmaları yapıyor.

İzlenecek yerler valiliklerde oluşturulan il komisyonu tarafından her yıl sezon öncesinde belirleniyor. Halk sağlığı müdürlükleri tarafından belirlenen takvime göre yüzme sezonu boyunca 15 günde bir alınan su numunelerinin  bakteriyolojik analizi yapılıyor.

Kontrollerde zorunlu değerleri sağlamayan plajlar, öncelikle kirlilik kaynağının tespiti ve bunun önlenmesi için çevre ve şehircilik il müdürlüğüne bildiriliyor, gerekli tedbirlerin alınması için ilgili belediye uyarılıyor ve yüzme alanı halkın kullanımına kapatılıyor.

Geçen yıl  izleme çalışmaları yapılan 34 ildeki bin 208 plajın yüzde 98'inin yüzme suyu kalitesinin zorunlu değerlerini taşıdığı saptandı.

 

Son Güncelleme: 11.06.2014 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3