Topbaş'tan zehirlenme açıklaması

Topbaş'tan zehirlenme açıklaması

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Topbaş'tan zehirlenme açıklaması

KADİR TOPBAŞ'TAN DOĞALGAZ ZEHİRLENMESİ AÇIKLAMASI 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, doğalgaz bağlantılarının yetkili kişilerce yapılması gerektiğini belirterek, “Maalesef bilinçsizce, işin ehli olmayan insanlara hayatlarını teslim ederek bu işler yaptırılıyor” dedi. 
İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Genç Girişimciler Derneği'nin (İSGİD) düzenlediği toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Gaziosmanpa
şa'da doğalgaz zehirlenmesi sonucu anne ve 4 çocuğunun hayıaını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Topbaş, “Doğalgaz ve benzeri bütün enerjiler, tekniğine uygun kullanılamazsa bu sonuçları maalesef karşılaşıyoruz. Aileye rahmet diliyorum çok üzücü bir olay. Bugün elektriği kullanırken bile ters bağlantı yaparsanız, yangın ve ölümlere sebebiyet verebilir” dedi.
Do
ğalgaz'ın çok hassas ve dikkatli kullanılması gereken bir enerji olduğunu ifade eden Topbaş, “Sertifikalı insanların bu işleri yapmasını arzu etmekteyiz. Daha önce aboneliği olan, mutfağından doğalgaz kullanan, sokaktaki herhangi birisini çağırarak şofbene bağlatırsa maalesef bilinçsiz bağlantıların getirdiği sonuçlar görülmekte. Uluslararası doğalgaz konusunda eğitim veren bir merkezimiz var. Bu konuda yetkililerimize ve medyaya büyük görevler düşüyor” diye konuştu.
Kadir Topba
ş, soba ve doğalgaz zehirlenmelerini örneklerle açıklayarak, “Soba ile ilgili bir söz vardır. ‘Baca üşürse çekmez' denir. Soğuk hava ters basınç yapar çünkü. Bacanın çok dikkatli yapılması gerekiyor. Bacanın üşümemesi gerekiyor Bacanın çatının en yüksek noktasını geçmesi gerekiyor. Baca çatıyı geçmiyorsa ters basabilir. Bu konuların mutlaka tekniğine uygun oyması gerekiyor Bilenlerle bunu yapmak gerekiyor. Hayatımız söz konusu” ifadelerini kullandı.
Ölüm haberleri sonrası büyük üzüntü ya
şadıklarını söyleyen Topbaş, şunları söyledi:
“Bu konuda
İGDAŞ ve ilgili kurumlar desteğe hazırlar. Bir telefonla ‘böyle bir işim var ne yapmalıyım' diye sorulsa biz yardımcı oluruz. Maalesef bilinçsizce, işin ehli olmayan insanlara hayatları teslim ederek bu işler yaptırılıyor”.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3