TIRcılar eylemde

TIRcılar eylemde

26 Şubat 2013 Salı 11:16
TIRcılar eylemde

TIRcılar eylemde

Erenköy Gümrük Müdürlüğü binası önünde toplanan TIR sürücüleri, işlemlerin gecikmesi nedeniyle eylem yaptı. Slogan atarak gümrük yolunu kesen eylemciler içeri girmek isteyen TIR'ların girişlerini engelledi. Eylemciler, yaşanan gecikmeleri mali polisin gümrük operasyonu nedeniyle meydana geldiğini ileri sürdü.

Yaklaşık 250 kişilik grup sloganlar atarak durumu protesto etti. Araçlarının işlemlerinin operasyon öncesinde yarım günde bittiğini, ancak operasyon başladığından bu yana Gümrükten ihracat onayı alamadıklarını iddia eden eylemciler, TIR'larından günlük 30 TL garaj ücreti alınmasını da protesto etti.

Sloganlar atarak gümrük girişine çıkan grup, caddedeki trafiği keserek eylemlerine burada devam etti. 'İhracat hakkımız engellenemez' şeklinde sloganlar atan eylemciler, gümrüğe girmek isteyen TIR'ların da giriş yapmasına engel oldu.

Bir nakliye firması yetkilisi şu andaki karışıklığın yapılan yolsuzluk operasyonu ile başladığını belirterek, “Ülkenin en önemli gelir kaynağı olan ihracat yapılamıyor. 55 memurun gözaltına alınmasından sonra evraklar didik didik ediliyor. İşlerini düzgün yapan memurlar da operasyondan sonra ihracat evraklarını engelliyor, imza atmıyorlar” dedi.

Bir başka firma görevlisi Mehmet Kaya ise 7 araçlarının pazartesi gününden bu yana gümrük garajında beklediğini belirterek, “TASİŞ, araçlarımızdan günlük 30 TL park parası alıyor. Normalde yarım günde çıkması gereken araçlarımız 4 gündür beklerken yetkililer de herhangi bir açıklama yapmıyorlar” şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3