Tepkilerden sonra istifa haberi geldi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun (İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.) İSBAK’ın genel müdürlüğüne atadığı Bahaddin Yetkin gelen tepkiler üzerine istifa etti. İSBAK’ın başına getirilen Bahaddin Yetkin 2011 seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olmuş. Ayrıca Yetkin’in sosyal medyadaki paylaşımları ve beğenileri ise tam bir 'aktrol' portresi çiziyor.

Tepkilerden sonra istifa haberi geldi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun (İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.) İSBAK’ın genel müdürlüğüne atadığı Bahaddin Yetkin gelen tepkiler üzerine istifa etti. İSBAK’ın başına getirilen Bahaddin Yetkin 2011 seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olmuş. Ayrıca Yetkin’in sosyal medyadaki paylaşımları ve beğenileri ise tam bir 'aktrol' portresi çiziyor.

08 Ağustos 2019 Perşembe 21:45
Tepkilerden sonra istifa haberi geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İSBAK A.Ş.’ye (İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak atadığı Bahaddin Yetkin istifa etti. 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın belediye başkanlığı döneminde Şanlıurfa Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü olan M. Bahaddin Yetkin’in 2011 seçimlerinde de AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekilliği için aday adayı olduğu öğrenilmişti.

MÜSİAD ÜYESİ, AKP GENÇLİK KOLLARI BAŞKAN YARDIMCISI

Yetkin, 12 Haziran 2011 tarihli seçim öncesi aday adaylığı açıklamasında 2004-2007 yılları arasında Şanlıurfa Genç MÜSİAD Yürütme kurulu üyeliği ve Teşkilatlanmadan sorumlu Başkan yardımcılığı yaptığını ve 2005-2006 yılları arasında da AKP Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğunu anlatarak “Şu andan itibaren AK PARTİ Şanlıurfa Milletvekili aday adayı olduğumu saygıdeğer milletimin önünde ilan ediyorum” demişti.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI ŞOK ETKİSİ YARATTI

Yetkin bir mesajında da Gezi direnişinde katılan "muhacirleri" hedef aldığı ve "Bu ülkede öyleleri var ki rakı aşkına vatanı satarlar" diye yazdığı görülüyor.

Yetkin’in ayrıca Cübbeli Ahmet ve İsmailağa Cemaati’nin paylaşımlarını düzenli aralıklarla beğendiği ve 8 Mart’ta ezanın ıslıklandığı yalanını yaymaya çalıştığı, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret içeren videolar da, beğendiği paylaşımlar arasında yer alıyor.

HESABINI KAPATTI

İSBAK’ın genel müdürlüğüne getirilmesinin ardından birçok paylaşımını silen Yetkin beğenilerini silmeyi unutunca çok sayıda tepkiyle karşılaştı. Yetkin daha sonra sosyal medya hesabını kapattı.

İmamoğlu'nun İSBAK AŞ.'ye atatığı Bahaddin Yetkin tepkiler üzerine istifa etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan İSBAK A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne atanan Bahaddin Yetkin görevinden istifa etti.

İstifa açıklamasını İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun duyurdu.

Ongun tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Söz konusu açıklamada "Kamuoyunun, İBB ve iştiraklerinin faaliyetlerinde her zaman böyle hassasiyetle gözetleyici ve uyarıcı olmasından da büyük memnuniyet duyacağımızı belirtir, siz değerli basın mensuplarına ve halkımıza teşekkür ederiz" denildi.

İşte o açıklamanın tamamı:

"Değerli Basın Mensupları,

8 Ağustos Perşembe günü İBB üst yönetiminin tanıtım toplantısının yapıldığı andan itibaren İBB iştirakimiz olan İSBAK A.Ş Genel Müdürlüğü görevine getirilen Bahaddin Yetkin'in daha önce yaptığı sosyal medya paylaşımları ve beğenileri kamuoyu tarafından tartışılmaya başlandı.

Bunun üzerine İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla konuyla ilgili ayrıntılı bir inceleme başlatıldı. İnceleme sürerken bugün konuyla ilgili açıklama yapan Sayın İmamoğlu ' Arkadaşlarımız işe alırken incelemelerini liyakat ve tecrübe üzerine yaptı. Baktığımız pencere buydu' değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca, İSBAK A.Ş genel müdürlüğüne atanmadan evvel, Bahadır Yetkin'in Ak Parti'den milletvekili aday adayı olduğu tarafımızca biliniyordu.

Sayın İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamalarda sık sık "Atamalarda liyakata önem verileceğini ve partizanlık yapılmayacağını' belirtmişti. Bu vesile ile söz konusu adaylık atamada bir sorun görülmedi. Lakin, hem kamuoyuna yansıyan sosyal medya paylaşımları, hem de bu akşam sona eren incelemede görüldü ki, asla yönetim ve hayata bakış açımızla örtüşmeyecek başka paylaşımlar da yapılmıştır.

Bu vesile ile akşam saatlerinde Bahadır Yetkin ile durum paylaşılmış kendisi de İSBAK A.Ş'deki tüm görevlerinden 10 Ağustos 2019 günü saat 20.04 itibariyle istifa etmiştir.

İstifa, İBB başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından kabul edilmiştir. Şeffaf yönetim anlayışımız gereği süreç tüm ayrıntısıyla paylaşılmıştır. Kamuoyunun, İBB ve iştiraklerinin faaliyetlerinde her zaman böyle hassasiyetle gözetleyici ve uyarıcı olmasından da büyük memnuniyet duyacağımızı belirtir, siz değerli basın mensuplarına ve halkımıza teşekkür ederiz.

Murat Ongun

Basın Sözcüsü

İBB Başkan Danışmanı"

İŞTE YETKİN’İN BAZI SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Son Güncelleme: 09.08.2019 21:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72