Taş Devrinin ‘Çılgın Proje'si

Taş devrinin çılgın projesini Alman arkeolog açıkladı.

Taş Devrinin ‘Çılgın Proje'si

Taş devrinin çılgın projesini Alman arkeolog açıkladı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Taş Devrinin ‘Çılgın Proje'si

Taş Devri insanlarının İskoçya'dan Türkiye'ye kadar uzanarak bütün Avrupa'yı kat eden bir tüneller ağı inşa ettiği ortaya çıktı. Taş devrinin çılgın projesini Alman arkeolog açıkladı.

Alman arkeolog Dr Heinrich Kusch, Eski Dünyaya Açılan Yeraltı Kapısının Gizemi isimli kitabında, Neolitik Çağ yerleşimlerin yüzlerce metre altında bulunan tünellerin İskoçya'dan Türkiye'ye kadar uzandığını açıkladı.

Dailymail'in haberine göre, Alman arkeolog Dr Heinrich Kusch, Eski Dünyaya Açılan Yeraltı Kapısının Gizemi isimli kitabında, Neolitik Çağ yerleşimlerin yüzlerce metre altında bulunan tünellerin İskoçya'dan Türkiye'ye kadar uzandığını açıkladı.

Alman arkeolog, tünelin bazı noktalarının 70 santimden daha geniş olmadığını söylerken, bu genişliğin bir insanın geçebilmesi için elverişli olduğunu belirtti. Tünellerin hepsi bütünlük sergilemese de bazı bölümlerinin saklanmak için odalardan oluştuğunu belirtti.

Bir diğer görüş ise insanların savaşlardan, şiddetten ya da hava koşullarından etkilenmeden seyahat yapmak için bu yolları yaptığını vurguluyor.

Kaynak:Haber7

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3