Tarihi dava başladı

12 Eylül askeri darbesine ilişkin davanın ilk duruşması 12. Ağır Ceza...

Tarihi dava başladı

12 Eylül askeri darbesine ilişkin davanın ilk duruşması 12. Ağır Ceza...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Tarihi dava başladı

12 Eylül askeri darbesine ilişkin davanın ilk duruşması 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

12 Eylül askeri darbesine ilişkin Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. Yargılamalanın yapılacağı Ankara Adliyesi önünde sabah saatlerinden itibaren çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyeleri toplanmaya başladı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Ankara Adliyesi önünde gruplar ellerinde 12 Eylül döneminin mağdurlarının fotoğraflarını taşıyorlar.

DAVA BAŞLADI

12 Eylül askeri darbesine ilişkin davanın ilk duruşması 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Dönemin Genelkurmay Başkanı 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılanacağı 12 Eylül davasının ilk duruşması 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Mahkeme salonu davayı izlemek için gelenlerle tıka basa doldu. Avukatlar ve davaya müdahil olanların bir kısmı salonda yer kalmadığı için ayakta kaldı.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72