Taklit ve karışımlı ürünleri yapan firmalar...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 45 gıda işletmesinin 51 parti üründe...

Taklit ve karışımlı ürünleri yapan firmalar...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 45 gıda işletmesinin 51 parti üründe...

05 Temmuz 2014 Cumartesi 13:38
Taklit ve karışımlı ürünleri yapan firmalar...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 45 gıda işletmesinin 51 parti üründe taklit ve tağşiş (karıştırma) yaptığını tespit etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı internet sitesinde, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları açıklandı.

Her türlü gıda maddesinde var

Buna göre, baharat üreten 2 gıda işletmesinin 2 parti ürününde, bal üreten 3 gıda işletmesinin 4 parti ürününde, bulgur üreten 1 gıda işletmesinin 1 parti ürününde, et ürünleri üreten 14 gıda işletmesinin 14 parti ürününde, kahve üreten 2 gıda işletmesinin 2 parti ürününde, süt ürünleri üreten 12 gıda işletmesinin 13 parti ürününde, takviye edici gıdalar üreten 10 gıda işletmesinin 13 parti ürününde, dekoratif yer fıstığı üreten 2 gıda işletmesinin de 2 parti ürününde taklit ve tağşiş yapıldığı belirlendi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre yapılan resmi kontroller sonucunda, laboratuar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten veya ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti veya seri numaraları teşhir edildi. Taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen et, süt ve bal ürünlerini kapsayan 29 parti ürün için üretici firmalar hakkında 5996 sayılı Kanun kapsamında 13 bin 304 TL idari para cezası uygulanarak; bu ürünlerin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verildi.

Ürünler piyasadan toplatıldı

Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmaları açıklayan Bakanlık, bu grupta yer alan kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ürünlerle ilgili olarak laboratuar analizleri neticesinde içeriğinde ilaç etken maddesi veya sudan boyası tespit edilen 13 parti ürün (takviye edici gıda, çikolata, kahve, enerji içeceği, aromalı içecek ve baharat) açıkladı. Bu ürünler ise, masrafları sorumlusuna ait olmak üzere piyasadan toplatıldı. Ürünlerin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verildi. Ayrıca söz konusu ürünleri üreten veya piyasaya arz edenler hakkında kamunun sağlığına karşı suçlar kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

 

Son Güncelleme: 05.07.2014 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3