T_37 tipi iki eğitim uçağı düştü

İzmir'de bir eğitim uçağı Güzelbahçe ilçesi açıklarında denize düştü.

T_37 tipi iki eğitim uçağı düştü

İzmir'de bir eğitim uçağı Güzelbahçe ilçesi açıklarında denize düştü.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
T_37 tipi iki eğitim uçağı düştü
İzmir'de bir eğitim uçağı Güzelbahçe ilçesi açıklarında denize düştü. Uçakta bulunan iki pilot aranıyor

İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığından bugün öğle saatlerinde eğitim uçuşu için havalanan T-37 tipi askeri eğitim uçağının Güzelbahçe'de kıyıya 30 metre uzaklıkta denize çakıldı.
Eğitim uçağında bulunan Teğmen Erol Er ve Yüzbaşı Hasan Öztürk'ün uçağın enkazının çakıldığı yerde sıkıştığı öğrenildi.
Enkaz kurtarma çalışmalarına Karşıyaka'da bulunan İzmir Tersanesi Komutanlığından bir askeri geminin takviye edileceği belirtildi. 
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Güzelbahçe üzerinde hızla irtifa kaybetmeye başlayan uçak, pilotlar tarafından muhtemel bir facianın önlenmesi için son anda denize yönlendirildi.
Bu arada Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ile İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü dalgıçlarının arama kurtarma çalışmalarına son verdiği ve enkazın çıkarılması için askeri geminin bölgeye intikal etmesinin beklendiği öğrenildi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72