Süslü'den Cemevi'ne tehdit gibi ifade

Tuncel'e ilgi gösterilmesine tepki gösteren Süslü, olay yerini terk etti.

Süslü'den Cemevi'ne tehdit gibi ifade

Tuncel'e ilgi gösterilmesine tepki gösteren Süslü, olay yerini terk etti.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Süslü'den Cemevi'ne tehdit gibi ifade
İlk Haber Gazetesi ve Kent34 Gazetesi'nde dün yayımlanan Tuncel'e ilgiyi hazmedemedi başlıklı haber yine gündemi değiştirdi. İlk Haber ve Kent34 Gazetelerindeki Habere göre CHP 1 Bölge Milletvekili Adayı Dr. Hüsnü Süslü ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri arasında geçen diyaloglar hayli sert olmakla beraber, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün katkısını da inkar etmesi açısından ilgi çekiciydi.

İlk Haber Gazetesi ve Kent34 Gazetelerinin internet sitelerinde yer alan haberi aşağıda yayınlıyoruz.

 

 

Önceki gün PSAKD Kartal  Cem Evi'nin açılışına katılan CHP 1. Bölge 15 .sıra Milletvekili adayı  Dr. Hüsnü Süslü, kendisine ilgi gösterilmemesine, Emek Barış ve Özgürlük Bloku bağımsız adayı, Sebahat Tuncel'e ilgi gösterilmesine tepki göstererek, olay yerini terk etti.

Dernek yöneticileriyle tartışan Süslü, Belediye tarafından derneğe tahsis edildiği bilinen arsa içinde  “Biz Süslü ailesi olarak burayı size bağışladık ama bizim gördüğümüz ilgi alaka bu olmamalıydı” sözleri açılışa katılanların tepkisine neden oldu.

Hızını alamayan Süslü “Bundan sonra Süslü ailesi sizin karşınızda köprüleri attık” dedi.

Süslü'nün alanı terk ederken vatandaşlara  “ben gidiyorum siz de gidin” dediği ancak hiç kimsenin arkasından gitmediği tek başına olay yerini terk ettiği öğrenildi.

Rahim Noz “Her kese eşit mesafedeyiz”

Olayla ilgili görüşlerini aldığımız PSAKD Cem Evi Başkanı Rahim Noz “O gün açılışımız vardı, her kesi davet ettik. Bizim Kartal Şubesi olarak şöyle bir bakışımız var.  Sol yelpazede duran tüm kurumlara, tüm dostlarımıza eşit mesafede duruyoruz. Pazar günü yaşanan olay farklı anlaşıldı. Sebahat Tuncel kendi kitlesiyle geldi, kalabalık gelence girişi de sesli oldu. Tuncel geldiğinde, bağımsız Milletvekili adayı Turgut Öker, CHP'den Milletvekili adayı Müslüm Sarı, Dr. Hüsnü Süslü, Belediye Başkan vekili Ergun Öztaner (amca) burdalardı

Ben sahnede konuşma yaparken  Sebahat Tuncel, yoğun programından dolayı ben kalkıyorum dedi. Bende mikrofon elimdeydi “yolun açık olsun Sebahat abla” dedim.

“Süslü ailesi olarak sizin karşınızdayız”

Hüsnü Süslü buna tepki gösterdi  “o ilgiyi bize niye göstermiyorsunuz” dedi ve halka “ben gidiyorum, sizde gidin” gibi tepki gösterdi.

Vatandaşların yanında “Biz Süslü ailesi olarak burayı size bağışladık ama bizim gördüğümüz ilgi alaka bu olmamalıydı” dedi. Bende “bunun doğru olmadığını, PSAD olarak direnerek bunu CHP'den ve Kartal Belediyesinden burayı aldık” dedim.

“Bundan sonra Süslü ailesi sizin karşınızda köprüleri attık” dedi.

Rahim…”En azından, eğitim düzeyinin yüksek olmasından, Doktor olmasından, hakla ilişkilerini çok iyi bilmesinden daha sakin olması gerekiyordu. Bir Milletvekili adayı çünkü, yapılacak her şeyi CHP'yi zor duruma düşüreceğini bilmesi gerekirdi”

“Neden kepki gösterdi. Sebahat Tuncel'e çok ilgi mi vardı “? Sorusuna Noz ”Tabi Sebahat Tuncel kendi kitlesiyle geldi,  kitlesinin alkışı bile burayı inletiyor. Ama diğer dostlarımız tek başına geliyorlar. Hüsnü Süslü'nün geldiğini sonradan fark ettik.  Süslü'nün o tavrına çağrısına kimse uymadı. Kimse gitmedi. Kendisi tek başına gitti.

Ama Müslüm sarı vekilimizle de arkadaşlarımız konuştu “çok memnun olduğunu çok hoşnut olduğunu, her hangi bir olumsuzlukla karşılamadığını” söyledi.

Belediye Başkanı bize yardımcı oluyor

Rahim Noz ”Biz burada ne Altınok Başkanın, ne CHP'nin ne de Belediyenin bize karşı her hangi bir art niyet ve ters tavırlarını görmedik, bize yardımcı oluyorlar ve önümüzü açıyorlar, bize önayak oluyorlar. Süslü'nün kişisel egosunu ön plana çıkarması elbette ki bizim için çok garip”

Süslü ile daha sonra telefonla konuştuğunu söyleyen Rahim Noz, arsa için sarf ettiği sözlerle ilgili bana “ben CHP ailesi demek istedim” dedi. Ama öyle değil. O sözleri söylerken, orada bir çok insan bunu duydu, her kesin içinde söyleyip gitti.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72