Suriyeli gazetecilerin katilleri yakalandı

2 yıl önce Şanlıurfa'da öldürülen Suriyeli iki gazetecinin katili yakalandı.

Suriyeli gazetecilerin katilleri yakalandı

2 yıl önce Şanlıurfa'da öldürülen Suriyeli iki gazetecinin katili yakalandı.

14 Ağustos 2017 Pazartesi 15:10
Suriyeli gazetecilerin katilleri yakalandı

Şanlıurfa’da Arapça yayın yapan Ayn Vatan Gazetesi Yazı işleri Müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabir Faris Hammadi’yi öldüren IŞİD’li Muaz El A., cinayetten sonra kaçtığı Suriye’den tekrar Türkiye’ye geldiği tespit edilince yakalandı. Muaz El A. tutuklanırken cinayetle ilgili IŞİD mensubu başka zanlıların da arandığı bildirildi.

Özgür Suriye Ordusu’na yakın oldukları öne sürülen Yazıişleri Müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabir Faris Hammadi, merkez Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde kiraladıkları evde birlikte kalmaya başladı.

İddiaya göre IŞİD’e karşı yazılar yazan iki gazeteci, IŞİD militanlarından tehdit aldı ancak polise başvurmadı. Hem Suriye Devleti’ne hem de IŞİD karşıtı olan ‘Rakka Sessizce Katlediliyor’ isimli gazeteciler grubu üyesi oldukları belirtilen İbrahim Abdulkadir ve Faris Hammadi için IŞİD infaz emri verdi. 29 Ekim 2015’te Abdulkadir ile Hammadi evlerinde boğazları kesilerek öldürüldü.

Habertürk’ten Neşet Dişkaya’nın haberine göre, IŞİD’in katlettiği gazetecilerin katil zanlılarını bulmak için Şanlıurfa Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çevredeki çok sayıdaki kamera görüntüsünü inceledi, görgü tanıklarının bilgisine başvurdu.

Ayrıca ekipler, gazeteci İbrahim Abdulkadir ile Faris Hammadi’nin kullandıkları dijital meteryaller ile sosyal medya hesaplarını de incelemeye aldı. İnceleme ve araştırmalar sonucu iki gazetecinin katil zanlılarından birinin IŞİD’li Muaz El A. olduğu belirlendi. Cinayetten sonra Suriye’ye gittiği tespit edilen Muaz El A.’nın iki yıl sonra tekrar Şanlıurfa’ya geldiği belirlendi.

Polisin gerçekleştirdiği operasyonla gözaltına alınan Muaz El A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Cinayetlerle ilgili başka zanlıların da arandığı bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
SuriyeGazeteci
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72