Sivriada da imara açılıyor!

Yassıada’dan sonra hiçbir yerleşimin bulunmadığı Sivriada da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açıldı. Adada 18 bin metrekarelik alanda otel ve kültür merkezi inşa edilecek.

Sivriada da imara açılıyor!

Yassıada’dan sonra hiçbir yerleşimin bulunmadığı Sivriada da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açıldı. Adada 18 bin metrekarelik alanda otel ve kültür merkezi inşa edilecek.

19 Ekim 2017 Perşembe 15:45
Sivriada da imara açılıyor!

Demokrasi Adası projesi için imara açılan ve yemyeşil dokusu kazınarak betona dönen Yassıada'dan sonra Sivriada da imara açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı imar planları 3 Ekim'de askıya çıkarıldı. Hazine arazisi olan ve bugüne dek planlarda “askeri yasak bölge” olarak işaretlenmiş, hiçbir yerleşimin bulunmadığı Sivriada, yeni plan ile “turizm ve kültürel tesis” alanı oldu. Plana göre adaya otel, fuar, kongre merkezi, konferans salonu, kültür merkezi, açık hava müzesi, amfi tiyatro, sergi salonu, spor alanı, seyir terası, parklar, iskele, marina, kulüp ile dernek yapıları ve bu fonksiyonlara hizmet edebilecek kafe, restoran, satış birimleri yapılacak.

AMAÇ KAMUYA AÇMAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planın raporunda imar değişikliğinin gerekçesi “Sivriada'nın doğal yapısına ve arkeolojik sit kimliğine uygun fonksiyonlarla kamuya açılabilmesi, tescilli tarihi yapılara müdahale edilebilmesi ve korunarak geleceğe taşınabilmesi” olarak açıklandı. Plan raporunda, adada kamusal bir kullanım olmaması ve uzun süre yer alan taş ocağı nedeniyle tescilli eserlerin yıkılmaya bırakıldığı belirtildi. Raporda, Sivriada için daha önce hazırlanan ve iptal edilen imar planlarında temel iptal gerekçesi olan yapı yoğunluğunun yarı yarıya düşürüldüğü kaydedildi. Diğer bir iptal gerekçesi olan bölgenin doğal karakterinin korunması ve çevreye zarar verilmesi konularında ise plan notlarında kısıtlamaya gidildiği aktarıldı.

Son Güncelleme: 22.10.2017 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hayvan sever 2022-01-02 21:54:26

80 bin köpeğin katledildiği hayırsız ada.

banner3

banner72