Şile'de taşocağı için eylem

Şile'de, özel bir firma tarafından 800 dönüm ormanlık alana yapılması...

Şile'de taşocağı için eylem

Şile'de, özel bir firma tarafından 800 dönüm ormanlık alana yapılması...

27 Mayıs 2014 Salı 13:39
Şile'de taşocağı için eylem

Şile'de, özel bir firma tarafından 800 dönüm ormanlık alana yapılması planlanan taşocağına karşı, Osmanköy, Sortullu, Hacılı ve Göksu köylüleri protesto eylemi yaptı.

Açıklamayı 14 yaşındaki Fatma yaptı

Köylüler, eylem sırasında "Ormanköy taş ocağı istemiyor", "Ormanı köylüye bırakın", "Ormansız yurt vatan değildir", "Köylü şehirlinin efendisidir" ve "Doğal denge bozulmasın" yazılı dövizler taşıdı. Eylemciler adına açıklamayı ise, 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi Fatmanur Özdemir yaptı. 4 köyün etkileneceği taşocağının planlanan alanda yapılmasına gerek olmadığını söyleyen Fatmanur Özdemir, "Biz burada taşocağı yapılmasına gerek olmadığı kanaatindeyiz. Köyümüze çok yakın. En az bin metre olması gerekirken, 600 metre uzaklığa yapılıyor" dedi.

"Başbakanımız buna müsaade etmemeli"

Taşocağının hem görüntü hem de gürültü kirliliği yaratacağını savunan Özdemir, "Buradaki bir sürü hayvan zarar görecek. Burası dört köyün ortak merası. Hayvanların yaşam alanı zarar görecek. Bitkiler zarar görecek. Eğer 4 köy müsaade etmiyorsa, Başbakanımız da buna müsaade etmemeli. Tarım Bakanlığı'ndan izin alınması gerekiyor, fakat alınmadı" dedi.

"Hukuki mücadele başlatacağız"

Yapılması planlanan taşocağı nedeniyle 800 dönüm ormanlık alanın yok olacağını söyleyen köylüler, "Köyümüze 500 metre mesafede koskoca bir şantiye kurulacak. Biz buna karşıyız" diyerek, taşocağı yapılmasına karşı olduklarını belirttiler. Ormanlık alan olduğu için bölgede imar yasağı bulunduğunu, kendilerinin evlerine bir çivi bile çakamadığını hatırlatan köylüler, taşocağının hem merayı hem de ormanlık alanı yok edeceğini savunarak, hukuki mücadele başlatacaklarını söylediler.

Son Güncelleme: 16.10.2021 23:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72