Şile’de dere taştı, köyleri su bastı

İstanbul'da etkili olan yağış nedeniyle su seviyesi yükselen Şile Pot deresi taştı.

Şile’de dere taştı, köyleri su bastı

İstanbul'da etkili olan yağış nedeniyle su seviyesi yükselen Şile Pot deresi taştı.

24 Aralık 2017 Pazar 23:32
Şile’de dere taştı, köyleri su bastı

Derenin taşmasıyla birlikte bazı köylerde su baskınlarına yaşanırken, kullanılmayan hurda bir otomobilinde sular içinde kaldığı görüldü. Bugün zaman zaman İstanbul'da etkili olan yağış nedeniyle su seviyesi yükselen Şile Pot Deresi taştı. Eski İstanbul Şile Yolu boyunca uzanan bazı köylerde su baskınları yaşandı. Yaşanan sel nedeniyle kullanılmayan hurda bir otomobilin suların içinde kaldığı görüldü. Bazı köylerde yaşanan sel ise vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Çiftliği sel basan bir vatandaş, "Sabah 9 gibi geldiğimizde çiftliğe aşağı yukarı tellere kadar su gelmişti. Yağmur aşağı yukarı 30-40 saattir hiç durmadı, derenin taşması normaldir. Senede 2-3 kere yaşıyoruz.Erenler, Kalender, Yeşil Vadi köylerini etkilemiştir" dedi.

Trafikte aksamalar oldu

Şile-Ağva sahil yolu üzerinde Kabakoz ve Yunuslu derelerinde aşırı sağanak yağışlar nedeniyle yükselen su seviyesi Şile-Ağva yolunda trafikte aksamalara neden oluyor. Öğlen saatlerinde Yunuslu deresi bölgesinde su seviyesinin düştüğü ancak Kabakoz Köyü merkezinde bulunan köprü tadilatı nedeniyle geçici olarak açılan servis yolununda da derenin taşması nedeniyle Ağva yoluna geçici olarak araç trafiğine kapatıldı. Yetkililer yolun ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ayrıca Ağva İhsanoğlu,Denizli Mahelleleri ve Yakup Deresi'nde yağışlardan dolayı su seviyesinin yükseldiği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
ŞileYağmurAğvaDere
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72