Şile'de kıyıya oturan gemi mürettebatı kurtarıldı

İstanbul Şile Sahilköy açıklarında şiddetli fırtına nedeniyle bir kargo gemisi kıyıya oturdu. Gemide bulunan 16 mürettebatın kurtarılma çalışmaları esnasında adeta can pazarı yaşandı.

Şile'de kıyıya oturan gemi mürettebatı kurtarıldı

İstanbul Şile Sahilköy açıklarında şiddetli fırtına nedeniyle bir kargo gemisi kıyıya oturdu. Gemide bulunan 16 mürettebatın kurtarılma çalışmaları esnasında adeta can pazarı yaşandı.

20 Aralık 2018 Perşembe 13:30
Şile'de kıyıya oturan gemi mürettebatı kurtarıldı

İstanbul Şile Sahilköy açıklarında şiddetli fırtına nedeniyle bir kargo gemisi kıyıya oturdu. Yan yattığı belirtilen Natalıa adlı gemide 16 mürettebatın bulunduğu öğrenildi. Yan yatan gemide mahsur kalan mürettebat kurtarıldı. Mürettebat halata yerleştirilen bir sepete bindirilme ile gerçekleştirilen ve adına varagele denilen sistemle kurtarılarak karaya çıkarıldı.

FIRTINA NEDENİYLE KURU YÜK GEMİSİ KARAYA OTURDU

Olay saat 04.30'da Riva Sahilköy beldesi 2 mil açığında meydana geldi. Komor Adaları bandralı 127 metre uzunluğundaki Natalıa adlı kuru yük gemisinin kıyıya sürüklendiği ihbarı üzerine bölgeye emniyet amaçlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kurtarma-3 ve Kıyem-8 botları yönlendirildi.

DEMİR ATILARAK SÜRÜKLENME DURDURULDU

Kuru yük gemisinin Riva Sahilköy beldesi Karaburun mevkiinin 1,4 mil açığında sürüklenmesi üzerine demir atılarak, sürüklenme durduruldu.

GEMİ KAPTANI YARDIM İSTEMEDİ

Gemi kaptanının bir yardım taleplerinin olmadığını bildirmesi üzerine, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı botlar, İstanbul Boğazı Anadolu Feneri civarında hazır bekletildi.

SAHİLE 0,5 MİL MESAFEDE TEKRAR DEMİRLEDİ

Daha sonra makine arızasını gidererek İstanbul Boğazı girişine doğru hareket eden gemi, ağır hava şartları nedeniyle sahile 0,5 mil mesafede tekrar demirledi.

09.00 CİVARINDA KARAYA OTURDU

Gemi, hava şartlarının ağırlaşması sebebiyle demir tarayarak Karaburun mevkiinde saat 09.00 sularında kıçtan karaya oturdu. İçinde 16 personelin bulunduğu gemiden su alma, çevre kirliliği, ölü veya yaralı olduğu bilgisi rapor edilmedi.

KIYI TAHLİYE EKİBİ KARADAN OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ

Kurtarma-7 denizden, kıyı tahliye ekibi de karadan olay yerine sevk edildi. Nene Hatun Kurtarma Gemisi de olay yerine intikal etti. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelleri de görevlendirdi.

MÜRETTEBAT HALATLARIN ÜZERİNDEKİ SEPETLERLE KURTARILDI

Gemideki 16 personel için kurtarma çalışması başladı. Bunun için karadan gemiye halatlar çekildi. Mürettebat, halatların üzerindeki sepetlerle kurtarıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: CAN KAYBI YOK

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada 16 mürettebatı bulunan gemide can kaybının bulunmadığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerince kurtarma çalışmalarının başarılı bir şekilde sonuçlandığı bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72