Siirt'te saldırdı: 2 şehit

Siirt'te saldırdı: 2 şehit

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Siirt'te saldırdı: 2 şehit


PKK'lı teröristler dün 20.00 sıralarında Siirt'in Eruh ve Pervari ilçelerinde eş zamanlı olarak iki ayrı saldırı düzenlendi.


İlk saldırıda Eruh İlçesi'ndeki Bilgili Jandarma Karakolu hedef alındı. Teröristler, karakola roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çatışmada, Astsubay İlker Atan ile er Recep Garlı şehit oldu. Çatışmada erler, Esat Avcı, Hakan Çoban, Eyüp Şaşmaz, Abdulkadir İnce yaralandı. Yaralı askerlere Siirt Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapıldı. Yaralı askerlerden Esat Avcı'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Çatışmada iki PKK'lı da öldürüldü. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlattı.

Siirt'in Pervari İlçesi'nde de değişik noktalardan roketatar ve uzun namlulu silahlarla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na saldırıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ateşte 4 sivil yaralandı. Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğü binasına da saldıran teröristlerin roket ateşiyle binada yangın çıktı. Bu arada Tunceli'de bir grup PKK'lının Ovacık ve Pülümür ilçeleri arasındaki Ahpanos Vadisi'nde hareket halinde oldukları saptandı. PKK'lılar Kobra helikopterler tarafından yoğun ateş altına alındı. Ayrıca bölgeye Sikorsky helikopterlerle Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan alınan profesyonel askerler indirildi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72