SGK; dolandırıcılara karşı uyardı

SGK; dolandırıcılara karşı uyardı

26 Şubat 2013 Salı 11:17
SGK; dolandırıcılara karşı uyardı

Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Mithat Yalçın, "Vatandaşlarımız, kapıya gelip kendisini SGK müfettişi olarak tanıtan insanlara itibar etmesin. Devlet kapıya gelip elden para almaz" açıklamasında bulundu.
Son günlerde kendilerini SGK görevlisi olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran şahıslarla ilgili şikayetlerin artması üzerine SGK ve polis yetkilileri, konuyla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezi'nde düzenlenen toplantıya İstanbul SGK Müdür Yardımcısı İlhan Küçük, Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Mithat Yalçın, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Eyüp Şahin ve diğer yetkililer katıldı. Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Yalçın, dolandırıcıların değişik noktalardan vatandaşlara yaklaştığını belirterek, “Bunlardan birincisi, son dönemde çıkan İntibak Yasası. 2013'ün başında, 2000'den önce emekli olan yaşlılarımız için devlet tarafından ek bir ödeme yapılacak. Fakat burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, geriye dönük herhangi bir ödeme yapılmaması. Dolandırıcıların en çok kullandıkları, ‘Toplu birikmiş paranız var. Şu kadar bir harç yatırmanız gerekiyor. Harcı yatırırsanız para hesabınıza geçecek' söylemlerine vatandaşlarımız itibar etmemeli” dedi.

""

“Devlet, kapıya gelip para istemez”

Türkiye'deki tüm sosyal güvenlik merkezlerinin veznelerinin 01.01.2012 tarihinde kapatıldığına dikkat çeken Yalçın, SGK merkezlerinde herhangi para akışının olmadığını, tüm işlemlerin bankalar üzerinden gerçekleştirildiğini ifade etti. Yalçın, vatandaşların kapılarına gelerek kendilerini SGK görevlisi olarak tanıtan şahısların para talep etmeleri üzerine hemen polise ve kendilerine başvurmalarını istedi. Son dönemlerde sahte denetmen ve müfettişlerle ilgili de çok fazla şikayet aldıklarını dile getiren Yalçın, “Bu şahıslar çok profesyonel çalışıyor. Tutanaklarımızın aynısını bastırmışlar. Kiralık araçlarımıza kadar taklit etmişler. Sahte kimlikleri de olduğu için vatandaşlarımızın çok duyarlı olmamaları durumunda tespit etmeleri imkansız. Ancak kesinlikle çok rahat söyleyebilirim, iş yerinde rüşvet durumu söz konusu olamaz. Böyle bir talep olursa ödeme yapmadan bizi ve polisi arasınlar” diye konuştu.

""

Yaşlı ve emekliler dikkat!

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Eyüp Şahin ise, son dönemlerde kendini SGK ya da TEDAŞ görevlisi gibi tanıtan şahısların vatandaşları dolandırdığını belirterek, “Dolandırıcılar, vatandaşın devletle maddi ilişkisi olabileceği kurumları tercih ediyorlar. Burada vatandaşlarımızın bilmesi gereken; devlet hiçbir şekilde nakit elden para almaz. Kim olursa olsun devlet hiçbir şekilde kapıya gelip elden para almaz” dedi.
Dolandırıcıların birçok olaya karışarak farklı kişilerden toplamda çok yüklü miktarda para aldığını ve haksız kazanç sağladığını dile getiren Şahin, konuyla ilgili her davanın bireysel olduğunu ve bireysel şikayetlerin takip edilmesi gerektiğini dile getirdi. Şahin, polisiye tedbirlerin haricinde bölgede bulunan mahalle muhtarlıkları aracılığıyla yaşlı vatandaşları dolandırıcılara karşı bilgilendirdiklerini ifade etti.


""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3