Sezen Aksu'dan barış sürecine destek

Türk pop müziğinin minik serçesi Sezen Aksu, teröre yönelik çözüm sürecinde...

Sezen Aksu'dan barış sürecine destek

Türk pop müziğinin minik serçesi Sezen Aksu, teröre yönelik çözüm sürecinde...

24 Nisan 2013 Çarşamba 23:36
 Sezen Aksu'dan barış sürecine destek
Türk pop müziğinin minik serçesi Sezen Aksu, teröre yönelik çözüm sürecinde görev alan Akil İnsanlar Heyeti’nde bulunması için teklif aldığını belirterek, “Heyetin içinde yer almak istemedim. Çünkü konuya yeteri kadar hakimiyetimin olması gerekiyordu. Ama bütün kalbimle Türkiye’de kalıcı barışı destekliyorum” dedi.
Şişli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dev bir konsere imza attı. 6-16 yaş grubundan oluşan 56 çocuk, Türk pop müziğine adını altın harflerle yazdıran “Minik Serçe” lakaplı Sezen Aksu’nun birbirinden güzel şarkılarını söyledi. Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Çocuk Kalbim Seni Söyler” konserinde ter döken çocukları Sezen Aksu da yalnız bırakmadı. Çocuklar seslendirdiği Sezen Aksu şarkılarıyla kimi zaman hüzünlendirirken, kimi zaman da salonda coşkuyu doruklara çıkardı. Aksu, söylenen şarkılara eşlik ederken, gözyaşlarına engel olamadı.
Hüzünlü şarkılarda ağladığını belirten Sezen Aksu, “Çeşmelerimi kontrol edemeyen biri olarak Allah’tan ki mendillerimle hazırlıklı geldim. İnsanın kendisini tanıması iyi bir şey. Bu gün hayatımın en büyük ödüllerinden birini aldım. Yüzlerine, hareketlerine baktım tertemiz çocuk algısı. Hiçbir gösterişleri yok. Dünyaya karşı bir zırh geliştirmemişler. O kadar temizler ki içimiz yıkandı. Çiçek bahçesi gibi oldu. Arada sırada insanın ümidini tazeleyen böyle şeyler olmasa hayat daha zor olurdu” diye konuştu.
 
SEZEN AKSU’DAN BARIŞ SÜRECİNE DESTEK
 
Çocukların performansını çok beğendiğini belirten Aksu, “İnsan çok fazla etkileniyor. Ben çok zorlandım kendimi kontrol etmek için. Benim için bu yaştaki çocuklara dokunuyor olmak hayatta bir insan daha ne ister. İçim coştu” şeklinde konuştu.
 
Akil İnsanlar Heyeti’nde bulunması için kendisine teklif geldiğini belirten Sezen Aksu, “Heyetin içinde yer almak istemedim. Çünkü konuya yeteri kadar hakimiyetimin olması gerekiyordu. Ama bütün kalbimle Türkiye’de kalıcı barışı destekliyorum” dedi.
 
Programa ev sahipliği yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, katılan konuklara teşekkür etti. Başkan Sarıgül, “Sezen Aksu bugün tarihe mal oldu. Çünkü binlerce çocuğumuz adına bütün bu evlatlar sevgili Sezen’in eserleri ile bizi coşturdu” ifadelerini kullandı.
 
Gecenin sonunda hayranlarının sevgi seliyle karşılaşan Sezen Aksu, sevenlerini kırmayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Son Güncelleme: 24.04.2013 23:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3