Şehitler memleketlerine uğurlandı

Şehitler memleketlerine uğurlandı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Şehitler memleketlerine uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesi karayolunda uğradıkları saldırı sonucu şehit olan 8 asker için Şehit Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası'nda tören düzenlendi.

 

Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar, Uzman Jandarma Çavuş Turan Kurt, Uzman Jandarma Çavuş Hakan Çil, Uzman Jandarma Çavuş Nazır Elitok, Uzman Jandarma Çavuş Erhan Ar, Piyade Uzman Çavuş Samet Kılıç, Jandarma Onbaşı Vedat Gülder ve Jandarma Er Serkan Altay'ın Türk bayraklarına sarılı cenazeleri tören alanındaki yerlerine konuldular.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, törende yaptığı konuşmada,  "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan, terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, kahraman silah arkadaşlarımızı hain eylem sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar, ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateşte olsa, hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize atacak. Bugün hainleri de sevindirmeyeceğiz. Net biçimde ifade ediyorum. Kazanamayacaklar. Kendi karanlıklarında eriyip gideceklerdir. Kendi kanlarında boğulacaklardır. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, hiçbir zaman da teslim olmayacağız. 

Aziz şehitlerimiz, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü uğruna ölümü göze alarak yaptığınız ulu görev sonucunda, şanlı bir tarih yazarak, şahadet mertebesine ulaştınız. Tehditler karşısında bu büyük millet şehit olmayı her zaman bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. Türkiye Cumhuriyetin varlığına yönelik her türlü tehdide karşı, sarsılmaz inancımıza, ebedi kaynak teşkil edecek ve bu ateş yüreklerimizde daima yanacaktır. Şehitlerimizin değerli aileleri, sizler bize şehitlerimizin emanetisiniz. Biz her zaman sizin yanınızda, yakınınızda olacağız. Aziz şehitlerimize rahmet diliyor, sizlere ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Ruhları şad olsun" dedi.

Düzenlenen törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3