Seçimler için geniş güvenlik önlemleri alındı

Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde; asayişin ve huzur ortamının...

Seçimler için geniş güvenlik önlemleri alındı

Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde; asayişin ve huzur ortamının...

27 Mart 2014 Perşembe 18:11
Seçimler için geniş güvenlik önlemleri alındı

Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde; asayişin ve huzur ortamının sağlanmasında, mülki idare amirlerine ve güvenlik güçlerine düşen görevler çerçevesinde gerekli hazırlıklar yapıldı. İstanbul’da ise geniş güvenlik önemleri alınacak.

Bu kapsamda, seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesini sağlamak için hazırlanan genelge 81 ilin valilikleri ve emniyet müdürlüklerine gönderildi. Valiler, seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşmesi için gerekli her türlü tedbiri önceden planlayarak uygulanmasını sağlamakla sorumlu olacak. Seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında kamu görevlileri ve güvenlik güçleri idarenin tarafsızlığını zedeleyici tutum ve davranışlardan kaçınacak, seçmenlerin oylarını serbestçe kullanmaları için gerekli tedbirler alınacak. 

Elektrik arızasına karşı gerekli tedbirler önceden alınacak

Sandıkların konulacağı yerlerle çevrelerinin iyi aydınlatılması konusunda seçim kurullarıyla işbirliği yapılarak, elektrik arızasına karşı gerekli tedbirler önceden alınacak, özellikle oy verme gününde sürekli bakım ve tamir için ekipler hazır bulundurulacak.Oyların sayımı ve dökümü tamamlandıktan sonra düzenlenen tutanaklar ile sandık ve torbaların ilgililer tarafından il ve ilçe seçim kurullarına nakli sırasında emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimleri koordineli bir şekilde güzergahta güvenlik tedbirlerini alacak

İstanbul’da geniş emniyet tedbiri…

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, pazar günü yapılacak seçimler nedeniyle geniş güvenlik önlemi aldı.  İstanbul Emniyeti’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere, 30 Mart 2014 Pazar günü Mahalli İdareler Seçimi ilimiz genelinde polis sorumluluk bölgesinde oy kullanma işlemi; 39 İlçe, 72 ilçe seçim çevresi, 1.649 sandık alanı ve 31.706 sandıkta yapılacaktır. Seçimlerin güvenli ve düzenli bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla; asayiş hizmetlerinde çalışacak personel saklı kalmak üzere, sadece sandık alanı, çevresi ve oy toplama merkezlerinde aldırılan emniyet tedbirleri çerçevesinde münhasıran 15.062 personel görevlendirilmiştir” denildi.

 

Son Güncelleme: 27.03.2014 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72