Satışından gelecek paranın yeri belli oldu

İGDAŞ ve İDO'nun satışından gelecek paranın yeri belli oldu:ULAŞIMA VE DONÜŞÜME!

Satışından gelecek paranın yeri belli oldu

İGDAŞ ve İDO'nun satışından gelecek paranın yeri belli oldu:ULAŞIMA VE DONÜŞÜME!

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Satışından gelecek paranın  yeri belli oldu

İBB Aralık ayı meclis toplantısına damga vuran İDOve İGDAŞ'ın özelleştirilme geliri tartışmalarına son nokta kondu: “Buradan gelecek para İstanbul'un ulaşım ve dönüşümüne harcanacak.”


""

 İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı oturumlarına, Ak Parti ve CHP'li üyeler arasında yaşanan İDOve İGDAŞ'ın özelleştirilmesi ve bu özelleştirilmeden elde edilecek gelirin harcanması konusundaki tartışmalar damgasını vuruyor. Başkan Kadir Topbaş'ın İDOve İGDAŞ'ın satışından elde edilecek paranın ulaşım ve dönüşüme harcanacağı yönündeki açıklamaları sıcak karşılandı.

CHPGENELGÖRÜŞMEİSTEDİ

İBB Meclisi, CHP Grubu'nun İDO'nun özelleştirilmesiyle ilgili genel görüşme açılmasını isteyen önergesini görüştü. Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet'in yönettiği toplantıda CHP Grubu adına konuşan İBB Meclis Üyesi Bülent Soylan, İDO'nun satışının kanuna aykırı olduğunu belirterek özelleştirmeyle ilgili Genel Görüşme açılması için yazılı önerge verdi.

TOPBAŞ'ADESTEKGELDİ!

İDO'nun özelleştirilmesiyle ilgili ‘Genel Görüşme' açılması talebini değerlendiren Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, “Başkanımız Kadir Topbaş bu kaynağın ulaşım ve deprem dönüşümü için kullanılacağını açıkladı. Biz de Ak Parti Grubu olarak başkanımızın sözlerinin yanındayız ve bu iş sonuçlanana kadar destekçisiyiz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, son günlerde yaptığı açıklamalarla İDOve İGDAŞ'ın özelleştirmesinden elde idilecek gelire yönelik tartışmaların hararetini bir nebze olsun dindirdi. Kadir Topbaş'ın, “Elde edilecek bu gelir İstanbul'un ulaşım sorununa ve deprem için kentsel dönüşümüne harcanacak” sözleri İBBmeclisinde önce Ak Parti'li üyeler tarafından destek gördü, ardından da CHP'nin sert çıkışlarının önünü kesti. CHP'nin bu yöndeki sert muhalefeti, “Zaten İDOkonusunda halkımız da böyle düşünüyordu” tarzındaki sözleri ile yerini yumuşamaya bıraktı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72