Sancaktepeliler 2 Temmuz'u unutmadı

Sancaktepeliler Sivas olaylarını 21. yılında andı. Sancaktepe halkı...

Sancaktepeliler 2 Temmuz'u unutmadı

Sancaktepeliler Sivas olaylarını 21. yılında andı. Sancaktepe halkı...

07 Temmuz 2014 Pazartesi 15:18
Sancaktepeliler 2 Temmuz'u unutmadı

Sancaktepeliler Sivas olaylarını 21. yılında andı. Sancaktepe halkı 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otelinde diri diri yanan 35 insanı yâd etti. Yenidoğan Cemevi önünde başlayan yürüyüş Sarıgazi festival alanında son buldu. Yenidoğan, Sarıgazi ve Çekmeköy Cemevler’nin katıldığı anma etkinliği aynı acıyı yaşayan binlerce insanı Sarıgazi Festival alanında buluşturdu.

‘Sivas’ı unutma, unutturma’, ‘Sivas’ın ışığı sönmeyecek’ sloganlarının sık sık atıldığı anma etkinliğine Gülcihan Koç ve Dem Ali de türküleri ile renk kattılar. Yol boyu slogan atıp, yürüyen halka vatandaşlar da balkonlarından ve pencerelerinden alkışlayarak destek oldu. Sarıgazi festival alanında toplanan topluluk söylenen türküler, okunan şiirler ve atılan sloganlar ile Sivas’ı unutmadıklarını gösterdiler.  Anma etkinliğinde Sivas’ta kaybedilen 35 insanın ismi tek tek okunurken Ece Ulucan şiirleri ile Şahin Ercan da okuduğu türküler ile orada bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı.  Sarıgazi Cemevi Film ekibinin hazırladığı sinevizyon gösterisi insanları o güne götürürken Sarıgazi Cemevi Semah Ekibi de sahnede semah döndü.

""

‘Türküler Susmaz,  Semahlar yanmaz, Pir Sultan’lar ölmez’ sloganlarının atıldığı anma etkinliğinde Sarıgazi Cemevi Başkanı Temel Yıldız da, 21. Yılında Sivas’ı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti: “ 35 canımızı diri diri yakan o canileri kınıyorum. Eğer o canilerin birazcık vicdanları var ise kendilerini bir sorgulasınlar” dedi.

Anma etkinliğin de Sarıgazi Dayanışması da söz alarak Sivas’ı unutmadıklarını ifade ettiler.  Pir Sultan Abdal Kültür Şenlikleri için Sivas’a giden aydınların, sanatçıların diri diri yakıldığını söyleyen Sarıgazi Dayanışması, “Katliamın üzerinden 21 yıl geçti ve katliamın failleri hala cezalandırılmadı. AKP Hükümeti döneminde Sivas Katliamı davası zaman aşımına uğradı. Aradan 21 yıl geçmesine rağmen Aleviler hala dışlanmaya devam ediyor. Bu katliamların üstü örtülmesin hesapları sorulsun” dedi.

Konuşmalardan sonra sahneye çıkan Gülcihan Koç da yaşanan faciadan duyduğu üzüntüyü dile getirerek bu tür acıların bir daha yaşanmamasını diledi. Anma etkinliğinde sahne alan Gülcihan Koç ve Dem Ali söyledikleri türküler ile orada bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. Konserden sonra anma etkinliği yine başladığı gibi slogan atılarak son buldu. 

""

 

Son Güncelleme: 07.07.2014 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3