SANCAKTEPE’DEKİ HUZUR EVİNDE İHMAL Mİ ÖLDÜRDÜ?

SANCAKTEPE KAYMAKAMI'NI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

SANCAKTEPE’DEKİ HUZUR EVİNDE İHMAL Mİ ÖLDÜRDÜ?

SANCAKTEPE KAYMAKAMI'NI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

25 Ekim 2017 Çarşamba 14:19
SANCAKTEPE’DEKİ HUZUR EVİNDE İHMAL Mİ ÖLDÜRDÜ?

Gazetemiz yazarlarından Prof. Dr. Gamze Güngörmüş Kona 86 yaşındaki Demans hastası annesi Perihan Güngörmüş'ü tıbbi açıdan daha iyi bakılacağı düşüncesiyle Sancaktepe’deki bir huzurevi ve yaşlı bakım merkezine yatırır. İhmal olduğu iddiası sonucu kalçası kırılan Perihan Güngörmüş, hastaneye nakil edildikten sonra vefat ediyor. İlçe hudutları dahilindeki Huzurevlerinden sorumlu olan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu'na sormak istiyoruz: Huzur evleri denetleniyor mu?

Gazetemiz yazarlarından Prof. Dr. Gamze Güngörmüş Kona 86 yaşındaki Demans hastası Annesi Perihan Güngörmüş'ü 18 Ağustos 2017 tarihinde bir huzurevi ve yaşlı bakım merkezine yatırılır. Ölüme kadar varan bir dizi ihmal iddiaları şöyle gelişiyor:

Bir gün, huzurevinde gündüzleri Perihan hanıma refakat etmeye devam eden ve huzurevine yatmadan önce de yatılı olarak refakatçilik yapan yardımcısı Gamze Güngörmüş Kona’ya telefon açar: "Ablacığım annecim yürüyemiyor." Kurum doktoruna telefon edilir: "Sol tarafı ağrıyor yürüyemiyor, gelmeniz mümkün mü?" Kurum Doktoru şu cevabı verir:

"Sana hiç olmuyor mu, bunlar güneş görmüyor gayet normal..." Ancak, ertesi gün bakmışlar Perihan hanımın ağrısı artıyor ve yürüyememeye devam ediyor, Kurum'a seyyar röntgenci getiriliyor. 2 saat sonra filmler gelmiş, sol kalça kemiği kırılmış. Apar topar ambulans, 16 Ekim pazartesi Medikal Park Göztepe'ye yatırmışlar, ertesi gün ameliyat ve ardından yoğun bakım süreci. 22 Ekim 2017 23.15'te Hastane'den gelen "Anneniz vefat etti" telefonu.

Yazarımız Gamze Güngörmüş Kona, biri Radyoloji Profesörü olan 3 doktor arkadaşının "bu kemik düşmeden kırılmaz" mütalaası üzerine bahse konu Kurum ortağı ve Müdürü olan ve olayın olduğu andan itibaren sorumluluğu altında bulunan yaşlının durumunu bir kez dahi nezaketen de olsa sormayan görevliden kamera kayıtlarını istemiş. Kamera kayıtları halen ortada yok. Güngörmüş Kona, Avukatı Dursun Al vasıtasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na Kurum hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na doğrudan ve BİMER üzerinden şikayet dilekçesi göndermiş.

Biz de Flashaber Gazetesi olarak;

Sancaktepe ilçesi hudutları dahilindeki Huzurevlerinden sorumlu olan Sancaktepe Kaymakamı Sayın Adnan Çakıroğlu'na sormak istiyoruz: "Bu huzur evlerini denetliyor musunuz? Denetleseniz bu olay yaşanır mıydı?

Son Güncelleme: 25.10.2017 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72