Sancaktepe'de yol, özel alan mı oldu?

Sancaktepe Abdurrahmangazi Mahallesi'nde Eviya Gayrimenkul Geliştirme...

Sancaktepe'de yol, özel alan mı oldu?

Sancaktepe Abdurrahmangazi Mahallesi'nde Eviya Gayrimenkul Geliştirme...

27 Nisan 2014 Pazar 14:44
Sancaktepe'de yol, özel alan mı oldu?

Sancaktepe Abdurrahmangazi Mahallesi'nde Eviya Gayrimenkul Geliştirme Yatırım A.Ş'ye ait alanda yapılan çalışmalarda imar planlarında yol olarak gözüken bazı parsellerin yok olduğu iddiası var. Çalışmaların bir senedir devam etmesi ise bu alanın yol yerine siteye ait sosyal alan olarak yapılacağı görülmekte.

Sancaktepe Abdurrahmangazi Mahallesi'nde Eviya Gayrimenkul Geliştirme Yatırım A.Ş'ye ait olduğu belirtilen alanda inşaat yapımı devam ederken bazı parsellerde yolların yok olduğu iddiaları var. Abdurrahmangazi Mahallesi, Sevenler Caddesi üzerinde bulunan ve asılan ruhsat tabelasına göre 243EE4D Pafta, 6258 Ada 25 Parsel ve Eviya Gayrimenkul Geliştirme Yatırım A.Ş'ye ait olduğu belirtilen alanının bir kısmı daha önce yol olarak kullanılıyordu. Ancak yaklaşık bir yıl önce başlayan çalışmada yol yerine siteye ait sosyal bir alanın yapımı görüntüsü var. Bu alanın imar planlarında bazı parsellerde yol gözükmesi bu iddiaları güçlendiriyor. Konu ile ilgili belediye meclisine bir çok kez önerge verilmiş ancak bir netice alınmamıştı. Sitenin ecri misil ödeyip ödemediği ile ilgili de bir cevap verilmiş değil.

""

Bu çalışma ile ilgili ilçe kamuoyu şu sorulara cevap arıyor:

Anılan yerin imar durumu ve emsali nedir? Arsa ve/veya arsaların her birinin büyüklüğü (m2'si) nedir?  Emsale dahil olmayan alanlar hangileridir? Anılan yere ruhsat hangi tarihte verilmiştir? Tarih ve sayısı nedir?  Anılan yer kaç parselden oluşmaktadır? Yapılan tevhid, ayırma vb düzenleme var mıdır? Varsa yapılan işlemin türü ve tarihi nedir?

 

Son Güncelleme: 27.04.2014 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72