Sancaktepe'de ‘Okuluma dokunma' eylemi

Sancaktepeliler, geçtiğimiz günlerde ‘Okuluma dokunma' sloganı adı altında...

Sancaktepe'de ‘Okuluma dokunma' eylemi

Sancaktepeliler, geçtiğimiz günlerde ‘Okuluma dokunma' sloganı adı altında...

16 Eylül 2014 Salı 13:39
Sancaktepe'de ‘Okuluma dokunma' eylemi

Sancaktepeliler, geçtiğimiz günlerde ‘Okuluma dokunma’ sloganı adı altında  eylem yaptı…  Veliler, İmam Hatip’e dönüştürülen okulları için Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdüler.

Sancaktepe 60. Yıl Sarıgazi İlköğretim Okulu’nun İmam Hatip Okulu’na dönüştürülmesine tepki gösteren veliler EĞİTİM -SEN Sancaktepe Şubesi öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyüş yaptılar.

Katılımın yoğun olduğu eylem 60. Yıl Sarıgazi İlköğretimin önünden başlayan yürüyüşle başlayarak Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde son buldu.  Eylem için toplanan vatandaşlar, ‘gericiliğe, kadrolaşmaya, piyasalaşmaya hayır, ‘Okuluma dokunma’ pankartları ile seslerini duyurmaya çalıştılar. Kendilerine sorulmadan okullarının değiştirilmesine sinirlenen veliler sadece okullarının İmam Hatip’e çevrilmesi için değil, eğitimde tasfiye ve siyasi kadrolaşmaya, bütün okulların İmam Hatip Okulları’na dönüştürülmesine, TEOG ile parası olanın özel okullara, parası olmayanın İmam Hatip’lere yönlendirilmesine, eğitimin piyasalaştırılmasına karşı tepki gösterdiler.

‘Elini okulumuzdan çek’ sloganı ile yürüyen veliler, “Bundan sonra ne olacağını bilmiyoruz. Çocuklar ‘boş yer yok’ diye bir ilçeden diğer ilçeye gönderiliyor. Oralarda okumak zorunda bırakılıyor. Çocuklarımız soğukta nasıl gidecekler uzak ilçelere bunu merak ediyoruz” diyerek yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

 

 

Son Güncelleme: 16.09.2014 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72